Mokiniai apie Europos klubą

„Europos klubas buvo ypatinga laiko praleidimo forma, kuri suteikė progą pasireikšti kiekvienam. Man ypač patiko, kai paprasti pokalbiai apie vieną temą virsdavo ištisais debatais ir rimtomis diskusijomis, jokia tema nebuvo per silpna ar per stipri aptarimams. Planuoti ir ruoštis renginiams taip pat buvo smagu, tai puikios galimybės vystyti kūrybiškumą,“-Rugilė Baltrūnaitė, 8a klasė.

„Sveiki, aš esu Tomas Šimonis, buvęs Europos klubo narys. Norėčiau trumpai supažindinti, kas yra Europos klubas. Nors prie klubo veiklos prisidėjau nedaug, bet galiu pasakyti, kad tai yra smagi popamokinė veikla, kurioje tu planuoji mokyklos gyvenimą, veiklą. Vėliau kai kuriems tenka galimybė vykti į mobilumo programą kitose Europos šalyse. Tai yra tikrai gera patirtis, todėl siūlau visiem jungtis prie Europos klubo, nes tai ir būrelis, ir linksma vieta pabūti su gerais žmonėmis.“

„Taigi Europos klubas tai tarsi žmonių grupė, jungianti mokinius ir mokyklos veiklas. Mes esame atsakingi už renginių organizavimą, svarbių datų paminėjimą bei svarbių problemų sprendimą. Asmeniškai man labiausiai patiko vykdyti renginius, tai mane išmokė dirbti komandoje ir mokėti išgirsti kitus. Tie, kurie nori prisidėti prie Europos klubo, bet dar dvejoja – tiesiog ateikit. Ten yra laukiami visi, kurie tik nori ir nereikia kažko mokėti, nes visko, ko reikės, išmoksi ten. Palinkėsiu gerų ateinančių metų visiems ir daug nuostabių idėjų!“-Deimantė Jevsejevaitė, 8pp klasė.

„Europos klubas man atvėrė nepaprastai daug galimybių. Išmokau bendradarbiauti, diskutuoti, organizuoti renginius. Taip pat daug sužinojau apie pasaulyje ir mūsų mokykloje aktualius dalykus: aplinkosaugą ir diskriminaciją. Šis būrelis nori, jog mūsų mokykla būtų vieta, kurioje visi jaučiasi gerai, tad jis yra veiklus, ieškantis sprendimų ir juos taiko mokykloje. Susipažinau su daug nuostabių žmonių, suartėjau su mokytojomis. Visas laikas, praleistas Europos klube, buvo naudingas. Tai yra puiki vieta mokiniams, norintiems veikti, turintiems daug puikių idėjų. Esu laiminga, įgijusi šią nepamirštamą patirtį!“ -Justė Jūraitė, 8b klasė.

„Pastaruosius dvejus metus dalyvavau Europos klubo veikloje ir su šiuo klubu yra susiję daugybė ryškių ir įdomių mano gyvenime momentų. Kiekvieną kartą, kai kažkam pasakoju arba užsimenu apie vykdomas veiklas Europos klube, pirma prisimenu Pyragų dieną ir tą dieną, kai važiavome lipdyti iš molio su neįgaliaisiais. Tai buvo dvi ryškiausios ir man asmeniškai įdomiausios veiklos per pastaruosius dvejus metus. Dėka šių ir daugybės kitų veiklų gavau patirties, kaip bendrauti su žmonėmis, organizuoti renginius. Labai džiaugiuosi, kad teko dalyvauti šiame projekte,“-Nika Bukolovaitė, 8p klasė.

„Prieš ateidama į būrelį ilgai svarsčiau, dvejojau, lyg kažko bijojau ir paskutinę minutę, paskutinę pertrauką, kai buvo galima užsirašyti, aš nusprendžiau rizikuoti. Mane gąsdino tai, jog projektas yra dvejiems metams. Žinojau, jog aštuntoje klasėje bus sunku, ir bijojau, jog nesuspėsiu visko. Na, bet štai, projektas man jau baigiasi ir vis dar esu sveika gyva. Nuoširdžiai dėkoju mokytojoms, kurios stengėsi dėl mūsų gerovės, dėkoju patiems dalyviams už praleistą laiką kartu. Dalyvaudama šiame projekte, pramokau atsakomybės, bendravimo, stiprybės ir papildžiau žinių bagažą apie diskriminaciją. Labai gaila, jog tenka palikti šią mokyklą ir projektą, tačiau visada prisiminsiu šiuos dvejus metus kaip didelį žingsnį savo gyvenime. Išties pakeitė požiūrį, paruošė ateičiai ir privertė dirbti su savimi ir kitais. Jaučiu, jog man širdy trūks šio projekto ir mokytojų, na, bet gyvenimas nestovi, visad galima sugrįžti į prisiminimus ar aplankyti mokyklą. Ačiū už viską, linkiu toliau ugdyti mokinius ir paleisti juos gerais žmonėmis!“
-Orinta Valavičiūtė, 8b klasė.

„Man labai patiko dalyvauti Europos klube. Temos yra labai įdomios ir visada galima siūlyti ir savo idėjas.

Visi labai draugiški ir kūrybingi. Nuostabi komanda ir džiaugiuosi, kad dalyvavau Europos Klube,“ -Meda.

„Europos klubo vykdomame Erasmus projekte dalyvavau dvejus metus! Per šiuos metus vykdžiau daug įvairių veiklų, sužinojau daug naujų dalykų. Vienos iš man įsimintiniausių veiklų – važiavimas pas neįgaliuosius ir lipdymas iš molio kartu su jais, kelionė į Ispaniją ir sužinojimas daugiau informacijos apie moterų diskriminaciją toje šalyje. Tapusi šio projekto dalimi išmokau pasitikėti savimi, pasakyti savo nuomonę prieš dideles žmonių grupes, dirbti komandoje. Ačiū noriu pasakyti mokytojoms, kurios padėjo, kai reikėdavo pagalbos, skatindavo dalyvauti įvairiose veiklose. Tad jeigu norite išmokti dirbti komandoje, pagerinti savo anglų kalbos gebėjimus ir pamatyti pasaulį, tapkite projekto Erasmus dalimi!!“-Monika Ramoškaitė, 8b klasė.

Mes, mokytojai, esame dėkingi mokiniams už iniciatyvas, puikų ir atsakingą darbą, visada gerą nuotaiką. Nuveikėme labai daug, patobulėjome visi kartu.

Dėkui dar kartą visiems komandos nariams ir iki kitų susitikimų.

Europos klubas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos