Erasmus projekto refleksija mokinių lūpomis

 

Erasmus projekto „DiscriminACTion for a bette IntegrArtion“ dalyviai dar kartą rinkosi į susitikimą nuotoliniu būdu. „Zoom“ konferencijoje visi dalyviai pristatė savo piešinius, kuriuose atsispindėjo svarbiausi jų potyriai. Vyriausieji dalyviai – aštuntokai – atsisveikino su projekto partneriais. Dalijamės mūsų lietuvaičių mintimis apie tai, ką jie patyrė projekto ir mobilumų metu.

„Savaitė praleista Prancūzijoje atskleidė nuostabią skirtingą kultūrą. Jaučiuosi pagerbta galėjusi ten nukeliauti ir pažinti draugiškus ir mylinčius tos šalies žmones,“ – Rugilė Baltrūnaitė.

„Nors ir buvo jaučiamas kalbos barjeras, mes praleidome nuostabų laiką besimokydami vieni iš kitų,“ – Meda Krėpštaitė.

„Sutikau daug pukių žmonių, daugiau sužinojau apie moterų diskriminaciją. Kelionė buvo ypatinga, esu dėkinga šeimai, kuri mane priėmė,“ – Monika Ramoškaitė.

„Niekada neužmiršiu šios kelionės. Susipažinau su Ispanijos kultūra, tradicijomis ir kasdienybe,“ – Tomas Šimonis.

„Savaitė Ispanijoje pakeitė mano gyvenimą. Niekada nepamiršiu šios patirties,“ – Jonas Spalvis.

„Labai džiaugiuosi galimybe nukeliauti į Italiją, susipažinti su kitais žmonėmis, išmokti naujų dalykų, pajusti, ką reiškia gyventi kitoje šeimoje kitoje šalyje,“ – Vaida Tolvaišaitė.

„Nepakartojama patirtis. Visi užsiėmimai ir pokalbiai apie moterų teises padėjo man pakelti savo savivertę ir pasitikėjimą savimi,“ – Miglė Jūraitė.

„Kasdien aptardavome moterų teises ir jų diskriminavimą, taip įgijau naujų įgūdžių ir atsiminimų. Pagilinau savo anglų kalbos žinias, tuo taip pat labai džiaugiuosi,“ – Nika Bulkolovaitė.

„Neįprasta patirti, kaip visiškai nepažįstami žmonės per trumpą laiką geba parodyti tiek daug meilės ir palaikymo. Išmokau keletą prancūziškų žodžių ir įgijau žinių apie prancūzų kultūrą,“ – Orinta Valavičiūtė.

„Viena geriausių mano gyvenimo savaičių. Išmokau naujų būdų, kaip netoleruoti patyčių ir padėti kitiems. Susipažinau su Italijos kultūra, sutikau daug nuostabių žmonių,“ – Nojus Yannick Bolade Adote.

„Buvo smagu susipažinti su kitais žmonėmis, vykdomos projekto veiklos padėjo pažinti vieniems kitus ir pagilinti savo žinias apie toleranciją. Esu labai laiminga,“ – Emilija Ražanauskaitė.

„Savaitė Prancūzijoje buvo labai įsimintina. Esu dėkinga mane priėmusiai šeimai, nes jų dėka jaučiausi saugi ir laukiama,“ – Viltė Šimkutė.

„Pagilinau savo žinias apie moterų situaciją ir jų diskriminaciją pasaulyje, praplėčiau kultūrines žinias. Šeima, priėmusi mane Ispanijoje, visuomet liks mano širdyje ir niekada nepamiršiu laiko, praleisto kartu,“- Aušra Brigita Gudabskaitė.

„Savaitė Italijoje parodė, ką reiškia gyventi kitoje šeimoje, kur tave myli kaip savo tikrą vaiką,“ – Deimantė Jevsejevaitė.

„Daug sužinojau apie diskriminaciją, patyčias bei veikimą kartu. Susiradau daug draugų . Tikiuosi, kad tai, ką sužinojome ir padarėme projekto metu, tęsis taip pat ilgai, kaip gyvuoja Pompėja,“ – Austėja Švegždaitė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos