Pasaulinė socialinės lygybės diena!

Vasario 20 d. minint Pasaulinę socialinės lygybės dieną Europos klubo nariai bei Erasmus+ KA2 projekto „DiscriminACTion for a better IntegrARTion“projekto dalyviai vasario mėn. susitikimus skyrė diskusijoms. Jų metu mokiniai diskutavo apie socialinio teisingumo problemas pasaulyje. Kas tai yra Socialinė lygybė? Kodėl svarbu mokėti atpažinti problemas? Ką kiekvienas gali padaryti sprendžiant jas?

Diskusijos metu mokiniai minėjo, kad trūksta „pasiaukojimo ir supratingumo tarp žmonių”, kad „pasaulis vartotojiškas ir neliko vietos altruizmui“, norėtų jog „žmonės atsigręžtų į kitas vertybes ir nebebūtų tik priemonė “. Mokiniai atkreipė dėmesį į skurdą, socialinę atskirtį, nedarbą. Jų nuomone, visiems labai svarbios pamatinės solidarumo, harmonijos ir lygybės vertybės.

Labai svarbu visiems ir kiekvienam nelikti abejingais ir savo darbais bei kasdiene elgsena prisidėti prie prie žmonių išnaudojimo, skurdo ir socialinės atskirties pasaulyje mažinimo.

Moksleiviai, mokydamiesi reflektuoti gyvenimo patirtis kūrybiškais būdais, piešė piešinius ir taip išreiškė savo nuomonę apie socialinę lygybę.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas