Mums reikalinga Jūsų išmintis!

Spalio 1-oji – pagyvenusių žmonių diena. Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos Europos klubo nariai projekto Erasmus + KA2 „DiscriminAction for a better IntegrARTion“ pakvietė gerbiamus senjorus į mūsų mokykloje rengiamą šventę, skirtą paminėti šią svarbią dieną.

Į progimnazijos aktų salę spalio 3 d. rinkosi mūsų mokyklos mokinių seneliai, močiutės, taip pat mielai į koncertą sutiko ateiti ir socialinės paramos centro senjorų dienos centro „Diemedis“ lankytojai.

Pasitikdami mūsų mokyklos svečius, klubo nariai kvietė pasigrožėti mokytojos Vilmos Junevičienės auklėtinių surengta kelionių paroda „Šalių diena“ bei užsukti į mokyklos muziejų.

Renginio metu moksleiviai kalbėdami akcentavo, kad seneliai užima labai didelę dalį jų vaikystės. Jie yra labai svarbūs, daug padeda, kai to reikia. Be senelių nebūtų išmokę skaityti savo pirmųjų knygelių ir gražiai rašyti.

Visiems svečiams mokiniai išdalino informacinius lankstinukus apie mokykloje vykdomą tarptautinį projektą, kuriame didelis dėmesys skiriamas tolerancijai kitokiems žmonėms bei pagarbai įvairioms kultūroms, skirtingam požiūriui, vyresnėms kartoms.

Koncertinę dalį pradėjo mokytojos Audronės Lašinskienės parengtų pirmų klasių mokinių dainelės „Bėgu bėgu takeliu“, „Kati kati katinėlis” ir „Plok delnais”. Mokyklos aktų salėje skambėjo senjorams skirti ir pedagogių Eugenijos Drungilienės bei Justinos Bradauskienės vadovaujamo 5-okų ansamblio atlikti smagūs kūriniai „Robototo“ bei „Nupiešiu Lietuvą“, o įžymusis mūsų mokyklos kibirų ansamblis atliko dainas „Rock around o‘clock“ ir „I feel good“. Koncertinę šventės dalį užbaigė 5-8 klasių mokiniai, jie atliko dainą „Don‘t worry be happy“.

Renginio pabaigoje, padėkodamos už surengtą šventę, eilėraščius išraiškingai deklamavo socialinės paramos centro senjorų dienos centro „Diemedis“ lankytojos.

Atsisveikindami ir išlydėdami svečius, vaikai dovanojo pradinių klasių mokinių piešinius su pagrindine šventės idėja: „Mums reikalinga Jūsų išmintis“.

Apie šventę mokykloje savo mintimis dalinasi 8b klasės mokinė Orinta Valavičiūtė : „Norėjome išreikšti pagarbą bei meilę senjorams, norėjome, jog senjorai pajustų šilumą širdyje ir šypsotųsi. Dėkojome jiems už rūpestį, meilę, istorijas. Suprantame, kad kiekvieno draugystė su savo seneliu vis kitokia, tačiau stengėmės dėl bendro tikslo – padėkoti ir priminti, jog visada mylėsime už jų geraširdiškumą. Tarp pasirodymų dėliojome pasaką, norėdami priminti, kokie mes dėkingi už vakarus, kai sėdėjome ant kelių ir klausėmės nuostabių nuotykių, į kuriuos, regis, galėdavome įžengti tomis stebuklų akimirkomis.“

Dėkojame visiems svečiams, dalyviams bei prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

Erasmus+ projekto komanda: anglų kalbos mokytojos Rita Bakanienė, Eglė Bridikienė, Loreta Kamarauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos