Projekto sklaida: vizitas ir veiklos Prancūzijoje

Gegužės 13-19 dienomis 5 mokinės: Rugilė Baltrūnaitė, Viltė Šimkutė, Orinta Valavičiūtė, Emilija Ražanauskaitė, Meda Krėpštaitė bei mokytojos Eglė Bridikienė ir Daiva Varslavėnienė lankėsi Prancūzijoje, Ribeauvillé miestelyje. Miestelyje esanti mokykla College Sainte Marie yra viena iš keturių partnerių, vykdančių Erasmus+ KA2 projektą „DiscriminACTion for a better IntegrARTion“. Mokinės gyveno prancūzų šeimose, vykdė įvairias veiklas, susijusias su socialinės diskriminacijos mažinimu, kūrė savo scenarijus ir mokėsi suprasti, kodėl tai yra svarbu gyvenant šiuolaikinėje visuomenėje.

,,Ši kelionė buvo begalinė patirtis man. Dėl susiklosčiusių aplinkybių, išmokau toleruoti įvairius žmones ir komunikuoti ne vien kalba. Nors man ir nepavyko susidraugauti su kitais projekto dalyviais, aš labiau pažinau savo komandą. Niekas geriau nesuveda nei kliūtys, o kliūtis padeda įveikti draugai. Šis bendravimas su lietuviais man padėjo bendrauti su prancūzais, buvo drąsiau ir smagiau. Iš tikrųjų aš išmokau ne tik bendravimo, bet, koks ir buvo tikslas, susipažinau su socialine diskriminacija. Manau, kiekvienas yra girdėjęs žodį ,,labdara’’, bet kasdien nesusimąstome, jog tai vyksta dabar ir kiek daug galime prisidėti. Ši kelionė privertė pagalvoti ir susidaryti nuomonę, privertė veikti. Ir aš tuo tikrai džiaugiuosi,“- Orinta Valavičiūtė, 7b.

,,Iš visų veiklų, kurias mes atlikome svečiavimosi metu Robovilėje, man labiausiai patiko kelionė į Strasbūrą, video filmavimas prieš diskriminaciją, įvairių punktų ieškojimas Ribovilės apylinkėse ir nuotraukų albumo darymas,“ – Viltė Šimkutė, 7a.

,,Per užsiėmimus susipažinome su socialine diskriminacija ir ieškojome bei sužinojome būdų, kaip ją sumažinti. Plėtėme geografijos, kalbų ir bendravimo žinias,“ – Rugilė Baltrūnaitė, 7a. ,,Man labai patiko visos meninės veiklos, ypač iškarpų albumo klijavimas. Taip pat džiaugiausi bendravimu su mane priėmusia šeima,“ – Meda Krėpštaitė, 7pp.

,,Per šią kelionę patyriau daug įsimintinų įspūdžių. Dalyvavau veiklose apie diskriminaciją, visos jos buvo labai smagios, nuobodžiauti nebuvo laiko. Susiradau daug pažįstamų/draugų. Man labai patiko mano šeima, jie artimai mane priėmė ir buvo draugiški, visada pasiteiraudavo, ar ko nors reikia, ar viskas gerai. Aplankiau daug vietų, kuriose buvo labai daug gražių vaizdų. Beje, man patiko jų mokykla ir miestelis, nes miestelis buvo netoli kalnų, todėl buvo labai neįprasta ir gražu. Visa kelionė buvo smagi, prisiminsiu ją labai ilgai!“ – Emilija Ražanauskaitė, 7b.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos