Erasmus+ projekto grupės nariai viešėjo Ispanijoje

Vasario 24 – kovo 1 dienomis 6 mokinių ir 2 mokytojų komanda keliavo į Torrefarrera miestelį Ispanijoje, kur dalyvavo Erasmus + KA2 tarpmokyklinės strateginės partnerystės projekto „DiscriminACTion for a better IntegrARTion“ trumpalaikėje mokinių mainų programoje. Šis projektas mokykloje vykdomas nuo šių mokslo metų pradžios ir jo tikslas yra mažinti diskriminaciją bei skatinti toleranciją pasitelkiant įvairias meno formas.

Šįkart mainų programoje dalyvavo aktyviausiai prie projekto veiklų įgyvendinimo prisidėjusieji: 7b kl. mokinės Miglė Jūraitė, Aušra Gudabskaitė, Monika Ramoškaitė, 7 e kl. mokiniai Jonas Spalvis, Tomas Šimonis ir 7p kl. mokinė Nika Bukolovaitė. Į kelionę mokinius lydėjo anglų kalbos mokytoja Rita Bakanienė ir dailės mokytoja Milda Tverkutė.

Mainų programos Ispanijoje tikslas buvo ugdyti mokinių suvokimą, kad vyrai ir moterys turi turėti lygias teises ir galimybes, todėl diskriminacijos dėl lyties šiuolaikinėje visuomenėje turėtų nebelikti. Šia tema mokiniai kūrė vaidinimą, dainą ir šokį, piešė, gamino atspaudus, išmėgino „vyriškus“ ir „moteriškus“ darbus ir suprato, kad juos atlikti puikiai gali abiejų lyčių atstovai. Taip pat mokiniai daug sužinojo apie modernizmo periodą mene, susipažino su modernizmo pavyzdžiais, sėmėsi įkvėpimo iš garsių modernistų darbų ir kūrybiškai realizavo savo mintis projekto veiklose.

Kelionės metu visi šauniosios komandos mokiniai gerino kalbinius bei tarpkultūrinio bendravimo įgūdžius, susipažino su Ispanijos kultūra. Kelionė moksleiviams davė daug vertingos patirties, paliko neišdildomą įspūdį ir daugybę nuostabių prisiminimų bei naujų draugų!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos