Keisdami įpročius – Keičiame pasaulį!

Rugsėjo 19 d. Erasmus + projekto grupė Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje surengė protesto prieš klimato pokyčius palaikymo akciją. Mokiniai kvietė dalyvauti akcijoje visus bendruomenės narius: mokinius rengtis žaliai, kurti plakatus su palaikymo šūkiais panaudojant antrines žaliavas, o tėvelius rugsėjo 22 d. dalyvauti tarptautinėje akcijoje „Diena be automobilio“. Per pertraukas visi besidomintys ekologija galėjo išmėginti energiją generuojantį dviratį, sukurtą Erasmus+ projekto mokinių komandos. Fizikos mokytojas V.Purelis susirinkusiems papasakojo, koks prietaiso veikimo principas, kaip išsiskiria energija ir kaip ji kaupiama. Smalsiausieji galėjo sėsti ant dviračio ir minti pedalus, kol pagamintos energijos pakako LED švieslentėje įžiebti Lietuvos trispalvę! Erasmus + projekto dalyviai surengė pamoką pirmokams apie rūšiavimą. Dalyvaudami Erasmus + projekto veiklose mokiniai daug išmoko, todėl nuolatos dalinasi savo žiniomis ir patirtimi su kitais. Viena iš tokių – sėkminga sklaida – akcijos ekologijos palaikymui „Būk žalias“ metu 8b klasės moksleivių Justės Jūraitės ir Aušros Gudabskaitės parengta informatyvi, linksma pamoka pirmokams. Džiugino 1b klasės Sonatos Juzėnienės mokiniai – žingeidūs ir stropūs, kurie aktyviai dalyvavo šioje pamokoje, drąsiai kėlė rankas, klausinėjo bei atsakinėjo į klausimus. Šauniai sekėsi mokinukams atlikti ir praktinę užduotį, komandose jie vikriai ir teisingai paskirstė įvairias šiukšles bei išmetė į tam skirtas vietas. Labai džiaugėsi vaikučiai sėkme, juk pamokos pabaigoje visi gerai žinojo teisingus atsakymus į klausimus, kas yra ekologija ir kodėl reikia rūšiuoti atliekas. Laimėjo visi ir kiekvienas. Labai smagu, kad jaunoji karta daug žino ir jiems tikrai rūpi, koks bus rytojus. Po keturių pamokų aktyviausieji išskubėjo į mokyklos vidinį kiemą. Aštuntokė Nika Bukolovaitė pakvietė visus patriukšmauti ir parodyti, kad nėra abejingi pasaulinėms ekologijos problemoms. Muzikos mokytojos E. Drungilienė ir J.Bradauskienė su mušamųjų grupe trankiai pradėjo akciją, mušdami ekologiškus ,,būgnus”, pagamintus iš plastiko kibirų. Erasmus+ projekto komandos nariai pademonstravo šokio žingsnelius pagal Justin Timberlake kūrinį “Can’t stop the feeling” ir netrukus judėjo visa aikštė, mokiniai ir mokytojai. Smagu buvo, kas šoko, kas būgnus mušė, kas plakatais mojavo, o kas tiesiog vienybe džiaugėsi. Smalsu, ar mums buvo smagu? Pažiūrėkite mokytojos E.Juknienės video! Visa mokyklos bendruomenė ruošėsi akcijai. Klasėse piešė, gamino plakatus, naudojo antrines žaliavas, kūrė šūkius. Plakatai buvo įspūdingi, jie atskleidžia, kad mūsų bendruomenė tikrai yra aktyvi ir atsakinga. Padėkite išrinkti įspūdingiausius darbus, balsuodami po patikusia nuotrauka čia https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2437588679809864&id=100006762675003

Apie Erasmus+ KA2 projekto ,,Keisdami įpročius – Keičiame pasaulį!“ dvejų metų veiklas galima pasiskaityti Švietimo naujienų portale http://www.svietimonaujienos.lt/mes-norime-pakeisti-pasauli/ .

Erasmus+ projekto komanda: anglų kalbos mokytojos Rita Bakanienė, Eglė Bridikienė, Loreta Kamarauskienė, IT mokytoja Edita Juknienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos