Erasmus+ projekto nariai viešėjo Italijoje

Lapkričio 18 – 23 dienomis mokyklos mokinių ir mokytojų komanda keliavo į Torre del Greco miestelį Italijoje, kur dalyvavo Erasmus + KA2 tarpmokyklinės strateginės partnerystės projekto „DiscriminACTion for a better IntegrARTion“ trumpalaikėje mokinių mainų programoje. Šis projektas mokykloje vykdomas nuo 2018 m. rugsėjo, jo tikslas yra mažinti diskriminaciją bei skatinti toleranciją pasitelkiant įvairias meno formas.

Šįkart mainų programoje dalyvavo aktyviausiai prie projekto veiklų įgyvendinimo prisidėjusieji: 8b kl. mokinė Austėja Švegždaitė, 8d kl. mokiniai Nojus Adote, Urtė Sireikaitė, Vaida Tolvaišaitė ir 8pp kl. mokinė Deimantė Jevsejevaitė. Į kelionę mokinius lydėjo anglų kalbos mokytojos Rita Bakanienė, Eglė Bridikienė ir Loreta Kamarauskienė.

Mainų programos Italijoje tikslas buvo atkreipti mokinių dėmesį į aktualias patyčių ir elektroninių patyčių problemas, ugdyti jų sąmoningumą bei supažindinti su būdais, kaip atpažinti patyčias, kaip jų išvengti ir kaip tinkamai pasipriešinti.

Šia tema mokiniai piešė reklaminius plakatus, kūrė vaidinimą, grojo muzikiniais instrumentais bei kūrė pasakojimą apie tinkamus pasirinkimus. Kelionės metu visi komandos mokiniai gerino kalbinius bei tarpkultūrinio bendravimo įgūdžius, susipažino su Italijos Neapolio regiono kultūra. Kelionėje moksleiviai įgijo daug vertingos patirties. Dalyvavimas projekte paliko neišdildomą įspūdį ir daugybę nuostabių prisiminimų bei naujų draugų!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos