Svečiuojamės Sausio 13-osios progimnazijoje

Minėdamas saugesnio interneto savaitę, Europos klubas svečiavosi Sausio 13-osios progimnazijoje. Šios progimnazijos Erasmus+ klubas ir jo vadovė, anglų kalbos mokytoja Žana Šunina, organizavo renginį, kurio tikslas – skatinti saugesnį vaikų ir jaunuolių naudojimąsi internetu bei suteikti informacijos apie Erasmus+ programą ir vykdomus projektus.

Renginio svečiai – Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato vyriausioji tyrėja Kristina Bikbajeva ir vyresnioji tyrėja Laura Šimonienė bei Telia bendrovės vyresnysis inžinierius Ruslanas Lukjanovas – kalbėjo apie iššūkius skaitmeninėje erdvėje, apie saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis, apie tykančius pavojus ir kaip nuo jų apsisaugoti.

Renginio dalyviai – Sausio 13-osios progimnazijos 5,6,8 klasių mokiniai ir Vilniaus Martyno Mažvydo Europos klubo/Erasmus+ grupės nariai, 8-okai – Nojus Adote, Nika Bukolovaitė, Meda Krėpštaitė, Deimantė Jevsejevaitė, Orinta Valavičiūtė ir Urtė Sireikaitė ir lydinčios mokytojos Eglė Bridikienė bei Loreta Kamarauskienė. Buvo pristatyti mokyklose vykdomi Erasmus+ projektai, jų tikslai bei vykdomos veiklos: ‘‘Click on e-CLIL“ – projektas, vykdomas Sausio 13-osios progimnazijoje, skatinantis mokytis anglų kalbos ir ‘‘DiscriminAction for a better IntegrARTion“- projektas, vykdomas mūsų progimnazijoje, skatinantis mažinti diskriminaciją ir ugdyti toleranciją įvairioms socialinėms grupėms, vykdant menines veiklas.

5 ir 8 klasių mišrios komandos dalyvavo protmūšyje apie saugesnį internetą ir projektų Erasmus+ KA2 ‘‘Click on e-CLIL‘‘ ir ‘‘DiscriminACTion for a better IntegrARTion“ šalis-partneres. Visi dalyviai buvo apdovanoti diplomais bei suvenyrais.

Mūsų mokyklos aštuntokai džiaugėsi šia neįprasta patirtimi, galėdami papasakoti apie savo veiklą bei išgirsti ir pamatyti, ką mokiniai veikia kitose mokyklose. Visi vienu balsu tvirtino, kad tokie pasikeitimai gerąja patirtimi labai naudingi bei įdomūs. Jie ne tik susipažino su kita mokykla ir joje vykdoma veikla, bet ir patobulino pristatymo gebėjimus. Esame dėkingi už pakvietimą ir tikimės tolimesnio bendradarbiavimo.

Apie Erasmus+ KA2 projekto ‘‘DiscriminACTion for a better IntegrARTion“ vykdomas veiklas galite pasiskaityti čia https://sites.google.com/xtec.cat/actart/1-project-description?authuser=0

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos