Mokomės įkvėpimo

„Ar jums buvo sunku mokykloje?“, „Kokios pamokos labiausiai patiko ir kokios nepatiko?“, „Ar gaminate valgyti pats, ar jums kas nor pagamina?“, „Kiek medalių turite?“, „Kiek jums buvo metų, kai pradėjote šokti?“, „Kiek laiko galite pastovėti ant rankų?“- šie ir kiti klausimai skambėjo iš smalsių šeštokų lūpų. Į juos atsakingai atsakinėjo Viktor Topol, hip hop stiliaus šokių vežimėlyje pradininkas Lietuvoje, X faktoriaus dalyvis, lektorius ir daugkartinis pasaulio ir Europos lengvojo kultūrizmo (fitneso) čempionas.

„Dažnai žmonės man sako: tu esi neįgalus, bet tiek daug pasiekei… Bet aš juk tai pasiekiau ne dėl to, kad esu neįgalus, o dėl to, kad tai mano asmenybė, kad maksimaliai išnaudoju tai, ką turiu. Tada norisi paklausti: o kodėl jūs, fiziškai sveiki žmonės, nesiekiat tiek, kiek pasiekiau aš? Juk jūs galit dar daugiau.

Didelė dalis mano sveikų draugų negali atsistoti ant rankų, o aš ne tik ant jų atsistoju, bet dar ir vežimėlį iškeliu. Taip parodydamas žmonėms savo pavyzdį, priverčiu juos susimąstyti apie tai, ką jie turi ir ką gali, ir tas žodis negalia tiesiog dingsta.“ (citata iš 2019-08-04 straipsnio 15 min.lt portale).

Privertė Viktoras susimąstyti ir 6e klasės mokinius, kurie susižavėję klausėsi Viktoro pasakojimų ir džiaugėsi galintys užduoti klausimus, kurių anksčiau nebūtų išdrįsę paklausti.

Vykdydami Erasmus+ KA2 projektą „DiscriminACTion for a better IntegrARTion“, mūsų progimnazijos mokiniai vis dažniau susipažįsta su įvairiais žmonėmis, kurie gyvenime patiria sudėtingus iššūkius, mokosi juos įveikti ir gali įkvėpti kitus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos