Kaip būti tėvais

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2019-11-18
  • Kategorija: Psichologas

Jūsų šeima gali išlaikyti stiprius ryšius, rūpintis ir palaikyti vienas kitą, net ir tuomet, kai patiriate sunkumus. Tuo metu, iš tiesų, Jūsų ryšiai gali tapti dar stipresni, nei buvo anksčiau. Kalbėjimas apie sunkumus, ir kaip Jūs su tuo susitvarkote, gali atverti Jums akis. Pasidalijimas požiūriais ir sunkumų sprendimais gali suteikti labai daug jėgų! Rūpintis šeimos narių stabilumu, tvarka, grafikais, ir stipriais pagrindais nėra lengva. Visa tai sukelia daug netikrumo jausmų, ir tenka nešti didžiulę atsakomybę. Bet taip pat, tai yra nuostabi galimybė likti ryšyje vieni su kitais, kuria būtų gaila nepasinaudoti.

Bendravimas yra santykių šeimoje pagrindas. Jis sustiprina šeimą, jos ryšius, sąsajas ir intymumą, kuriuo dalinatės vieni su kitais. Paverskite šeimą komforto, pasitikėjimo ir meilės dalybų namais.

Daugybę metų vaikų psichologijos ir auginimo ekspertai dirbo ties tyrimais šioje srityje. Jie sutinka, kad idealiai tėvystei  yra būdingas autoritetingas stilius. Jį geriausiai atspindi apibūdinimas „treneris“. Tokiu būdu tėvai vadovauja vaikams ir skatina juos pasiekti tikrąjį savo potencialą.

  • Tėvai vadovauja vaikams, nustatydami tikslus ir ribas, kurie atitinka vaiko amžių, gebėjimus ir interesus.
  • Tėvai paskatina vaikus juos girdami ir švęsdami pasiekimus.
  • Tėvai pastiprina vaikus puoselėdami pozityvius santykius, kuriems būdinga ir žaidimų bei kitas smagus laikas, ir laikas, kai šeimos nariai kalbasi ir dalijasi refleksijomis, bei pamąstymais.
  • Taip pat tėvai nustato taisykles, kad skatintų sveiką vaiko raidą, išmokytų laikytis disciplinos, ir gerbti save bei kitus žmones.

Kaip būti tėvais

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos