Kada vaikui duoti telefoną?

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2019-11-14
  • Kategorija: Psichologas

P.Myers

Jei anksčiau telefonai buvo turtingųjų prabangos ženklas, arba provincijos tėvų būtinybė, šiandien vaikams yra įprasta turėti telefonus. Mažyliai ir net kūdikiai naudojasi telefonais ir planšetėmis, kad žiūrėtų mėgiamas TV laidas, klausytųsi muzikos ar žaistų žaidimus. Visgi nėra priežasčių, vaikams pristatyti prietaisus taip anksti, arba duoti vaikams telefonus prieš tai, kai tikrai yra būtina.

Kol vaikai yra tokie jauni, kad jiems reikia nuolatinės priežiūros, telefonai jiems nereikalingi. Šiame technologijų amžiuje nesunku pamiršti, kad telefonai iš tiesų yra skirti komunikacijai. Jūsų vaikui nereikia telefono, kad žaisti žaidimus ar žiūrėti TV.

Naudojimasis elektroniniais prietaisais nuo tokio jauno amžiaus gali paveikti jų augimą ir dėmesį. Vaikai neturėtų turėti savo telefono, ar nuolatinės galimybės juo naudotis. Laikykite savo telefoną prie savęs, nebent Jūs įtraukiate ir vaiką į pokalbį telefonu.

Kai Jūsų vaikas pradeda vairuoti, jis ar ji būtinai turi turėti mobilų telefoną. Net jei jis  skirtas skambinti tol pagalbos tarnyboms, be ypatingų varpelių ir išmaniųjų telefonų melodijų, prie kurių mūsų paaugliai dabar yra taip pripratę. Jei jie yra pakankamai nepriklausomi, kad vairuotų automobilį, ir rizikuotų išvažiuoti vieni ar su draugais, jie turi turėti būdą paskambinti.

Tačiau, duodami vaikui telefoną, Jūs turite išlaikyti ribas. Tai turėtų būti susiję su jų telefonu, taisyklėmis, kaip, kam ir kada jis bus naudojamas. Taip pat, kaip ir internetas, vaikų mobilieji telefonai turi būti stebimi suaugusiųjų, ir naudojami tinkamai. Dauguma paauglių dabar naudojamų telefonų turi prieigas prie interneto, tad turėtų būti numatomos papildomos taisyklės išlaikyti vaikų saugumui.

Jūs esate tėvai, ir tik Jūs sprendžiate, kada vaikas jau yra pasirengęs naudoti mobilųjį telefoną. Kartais variantu gali būti bendrai šeimos naudojamas mobilusis telefonas, kai šeimoje auga daugiau nei vienas vyresnis vaikas. Apsvarstykite vaiko brandumą, ir jo gebėjimą laikytis ribų. Mobilaus telefono davimas vaikui turėtų įvykti dėl saugumo, bet ne dėl kitų priežasčių. Šiomis dienomis telefonai kelia kitas temas, būtent internetinio saugumo, ir Jums, tėveliai, yra labai svarbu tuo pasirūpinti.

https://childdevelopmentinfo.com/child-activities/when-to-give-your-child-a-phone/#.W3J55rjW2VJ

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos