Kaip muzika padeda hiperaktyviems vaikams ir jų tėvams

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2019-11-18
  • Kategorija: Psichologas

Kasdien neilgai klausantis muzikos gali labai sumažėti stresas ir nerimas. Tyrimai ir specialistų patirtys rodo, kad muzika mažina ir vaikų ir suaugusiųjų streso patirtis. Tai puiki žinia hiperaktyvių vaikų tėvams. Pasirinkite muziką, kuri Jums patinka, ir yra iš esmės raminanti, bet ne aktyvuojanti. Kitaip tariant, muzika, kuri tinka bėgimui ar fiziniams pratimams, gali netikti nervų sistemai nuraminti.

Hiperaktyviems vaikams vaizduotės pratimai nusikeliant į ypatingą vietą ir streso mažinimas muzikos pagalba gali būti puikus būdas pasiruošti miegui, ir nurimti po stresą keliančios dienos mokykloje. Jūs galite padėti vaikui pasirinkti jam ar jai tinkamą muziką. Iš esmės, ta pati technika padės tėvams, kurių diena buvo išties darbinga ir nelengva.

Muzika gali ne tik padėti hiperaktyviems vaikams įveikti stresą, bet taip pat padėti jiems pagerinti gebėjimą susikoncentruoti mokantis, ir taip atlikti namų darbų užduotis iki galo. Tėvai, mokytojai ir sveikatos specialistai ilgai galvojo, jog mokymuisi yra būtina tyli aplinka. Tačiau tyrimai parodė, kad yra atvirkščiai. Muzika iš tiesų skatina dopamino gamybą smegenyse. Vaistai nuo hiperaktyvumo taip pat pakelia dopamino gamybą organizme.

Buvo atrasta, jog muzika gerina dėmesį, koncentraciją ir darbinę atmintį. Ji teikia struktūrą, kuri ramina ir gali išmokyti hiperaktyvių vaikų smegenis geriau telkti dėmesį. Tai neturi būti pakili muzika.

Daugumai hiperkatyvių vaikų muzika padeda, tačiau gali būti ir atvirkščiai. Pabandykite. Leiskite vaikui klausyti mėgiamiausių radio stočių ar ieškoti muzikos iPod. Įjungti TV mokymosi metu netinka. Tai blaško dėmesį, ir nuo to bus greičiausiai tik blogiau, bet ne geriau. Kad ir kiek hiperaktyvūs vaikai tvirtintų, jog gali atlikti kelis darbus vienu metu, iš tiesų jie negali.

Dabar gali būti pats tinkamiausias laikas planuoti daugiau muzikos Jūsų gyvenime, taip pat ir kasdieniame vaiko gyvenime. Tai gali prilygti gydytojo išrašomiems vaistams!

childdevelopmentinfo.com

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos