Švęskime Europos 20-metį ir progimnazijos 25-metį kartu!

  • Paskelbta: 2024-04-30
  • Kategorija: Renginiai

Švęskime Europos Sąjungos dvidešimtmetį ir progimnazijos dvidešimtpenkmetį kartu!

      2024 metų balandžio 29 dieną Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje Europos Parlamento nariui prof. Liudui Mažyliu įteiktas pirmasis Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 25 - mečio kvietimas į birželio 11 dienos koncertą ,,Buvome, esame ir būsime!", kurį įteikė progimnazijos Europos klubo vadovė Svetlana Politova.

      Adomo Mickevičiaus bibliotekoje balandžio 29 dieną  Liudas Mažvylis pristatė parodą ,,Privati Europa", kurioje eksponatai iš asmeninės kolekcijos apie ES integraciją. Taip pat pristatyta naujausia Liudo Mažylio knyga ,,Dar ne vakaras, Europa" apie veiklą Europos Parlamente, 2023 metų aktualijas. Ši knyga taip pat padovanota ir Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijai.

      Gegužės 1 dieną Lietuva mini narystės ES dvidešimtmetį ,,Mes pasinaudojome savo istoriniu momentu ir su didžiausia ES integracijos banga 2004-aisiais metais tapome lygiaverte jos dalimi. 1950 m. gegužės 9 d. Paryžiuje išdėstytas Roberto Šumano ir Žano Monė parengtas Europos anglių ir plieno bendrijos planas žymi ES pradžią, o jos plėtra stipriai susijusi su bendra rinka. Bet svarbiausia, kad ES per šiuos dešimtmečius tapo svarbia politine Bendrija. Ir ten Lietuvos balsas vis labiau girdimas."

       Birželio 11-ąją Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija švęs 25-metį, mokyklos bendruomenei ir svečiams skirtas koncertas ,,Esame, buvome ir būsime!" 2024 metai - Europos Sajungos 20-mečio metai. Šių gražių sukakčių proga su nekantrumu lauksime Europos Parlamento nario prof. Liudo Mažylio progimnazijos renginyje.

Nuotraukos:
S. Politovos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos