Dirbtuvėlės ,,Gamta - knygų skirtukuose"

  • Paskelbta: 2024-04-23
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 22-oji - Tarptautinė motinos Žemės diena

       Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje Tarptautinę motinos Žemės dieną atidaryta dirbtuvėlių ,,Gamta - knygų skirtukuose" 5 c, 5 d, 5 p, 5 pp, 7 b ir 7 pp klasių mokinių darbų paroda. Daugkartinio naudojimo skirtukai pagaminti iš gamtinės medžiagos - sudžiovintų augalų, siekiant pabrėžti ryšį su gamta, kad tai taptų įkvepiančiu ir raminančiu akcentu skaitymo patirčiai bei suteikiantys knygoms ypatingo žavesio.

       Parodoje eksponuojama ir Mariaus Jovaišos knyga ,,Neregėta Lietuva." Tai nuotraukų albumas, kuriame pavaizduotas Lietuvos kraštovaizdis iš oro. Foto albume po nuotraukomis pateikiami vietovių aprašymai. Albumu siekiama parodyti, jog Lietuva yra tokia pat graži, kaip ir kitos, egzotiškos šalys.

       Mokiniai ir progimnazijos bendruomenės nariai bei svečiai, apsilankę parodoje, turi galimybę skirtukuose pamatyti Lietuvos augalų įvairovę bei verčiant ,,Neregėtos Lietuvos" puslapius dar kartą įsitikinti, kokia mūsų šalis yra graži, kurią turime saugoti, didinti aplinkos apsaugos sąmoningumą bei skatinti tvarų gyvenimo būdą.

Autorius:
Rasa Tumienė, Vilma Junevičienė, Jolita Masiulionė

Nuotraukos:
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos