FRANKOFONIJOS RENGINIŲ UŽDARYMAS 2024

  • Paskelbta: 2024-04-13
  • Kategorija: Renginiai

     Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos frankofoninio ugdymo klasių mokiniai palydėjo jau tradicija tapusį Frankofonijos mėnesį didžiuliu koncertu ,,Prancūziškos dainos bruzgesys". Jame dalyvavo 7 p, 7 pp, 7 pr ir 5 pp klasių mokiniai. Sulaukėme viešnių ir iš Prancūzų instituto Lietuvoje bei prancūzų studentų iš Monpelje ir Normandijos. Renginys buvo skirtas ketvirtokams - atverti prancūzų muzikos, šokio ir teatro pasaulį bei skatinti nuo penktos klasės mokytis frankofoninio ugdymo klasėse.

    Frankofonijos renginių uždarymą Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniai palydėjo trykštančiomis prancūziškai nuspalvintomis emocijomis, kurias perteikė pasitelkiant vokalo,  poezijos, šokio ir teatro meną. Kiekviena klasė pateikė jiems patikusį muzikinį kūrinį. Mažvydietės Viltė, Sofija ir Ugnė nustebino pademonstravusios savo kūrybos choreografiją, dainininkų kvartetai - drąsą parodyti savo gražų balsą, o prancūziškojo teatro etiudas suintrigavo netikėtu turiniu ir forma. Visų klasių bendra daina ,,Enfant de Paix" (,,Taikos vaikas") skambėjo labai nuoširdžiai ir ne tik apjungė visų balsus, sugeneravo jų mintis apie taiką bei tai išsiuntė ir Pasauliui.

    Džiugu, kad 8 p, 8 pp ir 8 pr klasių mokiniai: Ieva, Donatas, Gabrielė, Karolina ir kt. geranoriškai ištiesė pagalbos ranką ir prisiėmė atsakomybę už visą koncerto įrangos pajungimą, o Europos klubo, 5 pp klasės mokiniai: Herkus, Domas, Matas ir Kostas - už koncerto įgarsinimą. Mokinių tarybos nariai paruošė ir sutvarkė sceną bei aktų salę. 

    Kas gi svarbiausia? Svarbiausia tai, kad mokiniai tikisi, kad sužadintas prancūzų kultūros inspiruotas mintis ir emocijas, sprendžiant pagal jų atsiliepimus, sulauks tolesnio vystymo ir progimnazijos administracijai mus palaikant, pamatysime dar daug gražių frankofoninio ugdymo interpretacijų.

Autorius:
Svetlana Politova

Nuotraukos:
Imano Merkio

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos