Konferencija ,,Mano miestas - vaikams draugiškas miestas"

  • Paskelbta: 2024-04-06
  • Kategorija: Renginiai

2024 metų kovo 26 dieną Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokinių komanda dalyvavo Pilaitės gimnazijoje vykusiose kūrybinėse dirbtuvėse / konferencijoje ,,Mano miestas - vaikams draugiškas miestas". Sveikinimo žodį tarė Vilniaus miesto savivaldybės vicemerė Simona Bieliūnė, ekspertas, UNICEF Lietuva vadovas Vaidotas Ilgius, Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėja Audronė Vareikytė bei svečiai iš Kauno ir Alytaus. Vilniaus jaunimo organizacijų sąjungos ,,Apskritas stalas" atstovė Augustina Aleknaitė kalbėjo apie jaunimo indėlį, kuriant vaikams draugišką miestą. Lietuvos mokinių sąjungos prezidentas Jonas Trumpa vedė mokiniams kūrybines diskusijas.   

Antroje renginio dalyje mokiniai iš Vilniaus, Kauno ir Alytaus pristatė kūrybinius darbus ir pranešimus. Mūsų progimnazijos 8 klasės mokiniai Justas Venckus, Luka Antanavičiūtė, Emilija Gaulytė, Urtė Beniušytė ir Simas Gedgaudas Trockis konferencijoje pasirinkę mano sveikas ir žaismingas miestas temą, pristatė progimnazijos 1 - 8 klasių iniciatyvą ,,Vilnius - jaunas, aktyvus ir sportiškas!", turėdami įžvalgą, kad ,,Mano miestas - vaikams draugiškas miestas", prasideda nuo palankios atmosferos ir galimybių mokykloje. 

Renginys užbaigė bendradarbiavimą su UNICEF organizacija ir vykdytą projektą „UNICEF vaikams draugiškas miestas“. Vilniaus, Kauno, Alytaus kūrybinių dirbtuvių / konferencija ,,Mano miestas - vaikams  draugiškas miestas" parodė, kaip institucijos, įstaigos, asmenys gali toliau veikti savarankiškai, atsižvelgdami į aktualiausias žmonių problemas, poreikius, bei siekti ir toliau būti vaikams, jaunimui draugiškais miestais ir mokyklomis bei tobulėti, dalintis gerosiomis patirtimis. 

Autorius:
L. Rinkauskaitė, V. Junevičienė

Nuotraukos:
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos