Talka Radvilų ąžuolyne

  • Paskelbta: 2024-04-08
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvos Reformatų istorijos ir kultūros draugija labai aktyviai bendradarbiaujanti su Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija ir ne vieną švietėjišką veiklą organizavusi mažvydiečiams 2024 metų balandžio 6 dieną pakvietė į Asvejos regioninį parką, 2011 metais pasodinto Radvilų ąžuolyno, esančio Dubingių / Joniškio seniūnijos Trakų kaime tvarkymą. Talkininkai išklausė Alvydo Mituzo, kraštovaizdžio architekto, Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyno puoselėtojų grupės nario ir vadovo, informacijos apie gimstantį Radvilų ąžuolyno komplekso tvarkymo ir įveiklinimo programos projektą ir palydėti gražių Kęstučio Kaminsko, Dubingių seniūno  žodžių, keliavo į Ąžuolyną. 

Keturiasdešimt talkininkų Radvilų ąžuolyne, kuriame 2011 metais buvo pasodinta 1300 ąžuoliukų ir beveik tiek pat eglaičių, šiais metais, talkos metu, nuėmė nuo medelių apsaugines tinklines apsaugas. Džiugu, kad darbams vadovavo Dubingių girininkijos girininkas Rolandas Umbrasas.

Sutvarkius Ąžuolyną, talkininkų laukė ant laužo išvirta gardi košė ir bendri pašnekesiai. Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijiai atstovavo aštuntokai Arminas Garnelis, Rapolas Matulis su šeimos nariais.

Dėkojame Lietuvos Reformatų istorijos ir kultūros draugijos vicepirmininkei dr. Inai Dagytei Mituzienei už bendradarbiavimą, mažvydiečių pritraukimą į pilietiško ugdymo veiklas bei Radvilų ąžuolyno tvarkymą - gamtos puoselėjimą ir ąžuolyno išsaugojimą ateinančioms kartoms.

Daugiau informacijos - https://reformacija.lt/wordpress/talka-radvilu-azuolyne/

Autorius:
Vilma Junevičienė

Nuotraukos:
Aurimo Garnelio, dr. Inos Dagytės Mituzienės, www.reformacija.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos