Erasmus+ mokytojų mobilumas Helsinkyje

2024 metų vasario 26 - kovo 2 dienomis mes - Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos biologijos mokytoja Rasa Tumienė, dailės mokytojos Daiva Varslavėnienė ir Milda Tverkutė, bei matematikos mokytoja Jurgita Stonienė, įgyvendinant Erasmus+ KA121 mobilumo projekto 2023-1-LT01-KA121-SCH-000126317 suplanuotas veiklas, dalyvavome kvalifikacijos kėlimo kursuose „Basic English for European Projects“ Helsinkyje, Suomijoje. Kursus organizavo Europass Teacher Academy.

Visą savaitę intensyviai mokėmės ir dirbome komandoje kartu su kolegomis iš Portugalijos ir Prancūzijos.  

Kursų programa buvo labai įtempta - kiekvieną dieną teko ne tik klausytis pristatymų apie Suomijos, Portugalijos, Prancūzijos švietimo sistemą, bet ir pristatyti savąją. Ne tik susipažinti su minėtų šalių kultūriniais, turistiniais, kulinariniais ar politiniais ypatumais, bet ir pristatyti tai, kuo didžiuojasi kiekvienas lietuvis.

Kursuose buvo dirbama su Chat GPT programa, pažintį su Helsinkio miestu nuspalvino darbas su GOOSECHASE programa ir kt. Taip pat kursuose buvo pristatyta eTwinning platforma, joje keliamų projektų pavyzdžiai ir jų pateikimo bei įkėlimo į platformą tvarka. Susiskirsčiusios į grupes, aptarusios  su Prancūzijos, Portugalijos mokytojomis, paruošėme, aptarėme ir pristatėme bandomojo projekto pavyzdį.

Po savaitės darbo Helsinkije grįžome pavargusios, bet  pilnos naujų įkvėpimų, noro dirbti įdomiai, stengtis atrasti naujų erdvių savo mokiniams ir kolegoms.

Autorius:
Jurgita Stonienė, Rasa Tumienė, Daiva Varslavėnienė, Milda Tverkutė

Nuotraukos:
Straipsnio autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos