„Erasmus+“ programos mokymai „Bring STEAM to Life: How to Build a School Makerspace“

2024 metų kovo 18 - 23 dienomis Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokytojai pagal „Erasmus+“ programą Barselonoje dalyvavo „Europass Teacher Academy“ organizuotuose mokymų kursuose „Bring STEAM to Life: How to Build a School Makerspace.“

Tarptautiniuose mokymuose žinių sėmėsi fizikos mokytojas Valdemaras Purelis ir technologijų mokytojai Virginijus Bartkevičius, Raimund Kovalkov, Mindaugas Masaitis. Intensyvių mokymų metu aiškinomės, kas yra Makerspace, kuo jis skiriasi nuo FabLab, kaip mokykloje sukurti Makerspace, kokių tam reikia technologijų ir išteklių, kaip ir kur ieškoti finansavimo. Taip pat patys kūrėme galimas Makerspace veiklos užduotis, svajojome ir projektavome savo mokyklos Makerspace /FabLab.

Kaip žinia, 2023 m. progimnazija laimėjo savivaldybės skelbtą dalinio finansavimo FabLab įrengimo konkursą ir jau netrukus, po visų pirkimo procedūrų, remonto ir įrengimo darbų, rugsėjo mėnesį moksleiviams pristatysime mokyklos Makerspace /FabLab, kur praktiškai panaudosime visas žinias ir patirtis, gautas mokymų metu.

Tarp intensyvių užsiėmimų nepamirštamas apsilankymas  interaktyviame mokslo muziejuje „CosmoCaixa“, kurio jau vien oficialus adresas glosto širdį fizikams - C. Isaac Newton, 26, Barcelona. 2005 metais atidarytas ir kainavęs 100 mln. eurų muziejus paliko didelį įspūdį temų gausa, ekspozicijos kokybe, vidaus erdvių architektūra. Tikrai rekomenduojame – aplankykite, patirkite, pamatykite, viską išbandykite.

Autorius:
Mindaugas Masaitis / technologijos

Nuotraukos:
Autoriaus

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos