Socialinės partnerystės programa ,,Valgyk protingai"

Kovas - Frankofonijos mėnuo! Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje jis jau eilę metų skirtas frankofoninėms veikloms. Visa mokykla ima šurmuliuoti prancūziškais renginiais. Štai ir kovo 21 dieną technologijų kabinete vyko socialinės partnerystės programos ,,Valgyk protingai" renginys ,,Prancūzų kultūros integravimas į technologijų ir dailės pamokas, pristatant ir degustuojant burgundiškas sraiges".

Su progimnazijos dailės mokytojomis Daiva Varslavėniene ir Milda Tverkute aštuntokės iš molio gamino indus skirtus burgundiškoms sraigėms. Per technologijų pamokas aštuntokai iš vilnos sausuoju būdu vėlė sraiges dekoracijoms. 

Renginio metu mokiniai sužinojo, kad burgundiškos sraigės Lietuvoje vadinamos vynuoginėmis. Šios sraigės atvyko iš Prancūzijos, kartu su jų mėgėjais ir buvo auginamos dvaruose. Tokiu būdu sraigės paplito ir visoje Lietuvoje. Mokiniai sužinojo, kaip yra paruošiamos sraigės, išmoko nemažai naujų prancūziškų žodžių. Mokiniai turėjo galimybę išgirsti tikrą prancūzų kalbos tartį, nes renginyje dalyvavo studentės iš Prancūzijos.

Iniciatyviausi mokiniai pristatė savo pasirinktą medžiagą apie sraiges. Ypatingai atsiskleidė Rytas Stankevičius. Jis labai gražiai prancūziškai pristatė medžiagą apie sraigių kūno sandarą, gyvenimo trukmę ir mitybą.

Renginyje dalyvavo mūsų progimnazijos direktorė Eglė Laumelienė, ,,Edu Vilnius" projektų vadovė Donata Šablinienė ir socialinės partnerystės programos ,,Valgyk protingai" „Humana People to People Baltic“ atstovas Julius Norvilas. Esame jiems dėkingi už programos „Valgyk protingai“ iniciavimą, mokytojų ir mokinių kūrybos skatinimą bei lėšas, skirtas produktams įsigyti.

Programos dėka mokiniai ne tik sužinojo apie prancūzišką patiekalą - burgundiškas sraiges, bet ir turėjo progą jų paskanauti.

Autorius:
Technologijų mokytoja Aušra Banelienė

Nuotraukos:
Autorės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos