Tolerancija žmonėms su negalia

Socialinė ir kulinarinė misija

6pp, 6pr, 7pp klasių kolektyvai apsilankė Vilniaus senamiestyje esančiame blynų restorane ,,Pirmas blynas“, kuriame dirba neįgalieji. Patyrėme galybę pojūčių bei įspūdžių. 

TOLERANCIJOS DIENOS proga pristatome  socialinę ir kulinarinę misiją atliekančią viešojo maitinimo įstaigą, turiančią siekį ugdyti toleranciją ir pagarbą negalią turintiems žmonėms, kurių dauguma žmogiškosiomis vertybėmis, nuoširdumu ir skleidžiama šiluma pranoksta mus. 

MOKINIŲ ATSILIEPIMAI: ,,Pirmam blynui suteikiu penkias žvaigždutes“, ,,aptarnavo labai nuoširdžiai ir su šypsena atnešė blynus“, ,,labai draugiškai bendrauja su klientais“,  ,,žmonės buvo malonūs, kantrūs, draugiški, gerai mane aptarnavo, užsukčiau ten dar kartą pavalgyti“, ,,geras, man patiko, buvo labai skanu“, ,,paprasti, normalūs padavėjai“, ,,man labai patiko, esu laiminga, kad yra tokios vietos, kuriose gali dirbti šie žmonės“, ,,4 žvaigždutės ir labai geri darbuotojai“, ,,personalas draugiškas, bendraujantis ir labai skanūs blynai“, ,,labai malonūs žmonės, jie yra labai svetingi, visada paklausia, ar skanus maistas“, ,,personalas malonesnis nei tikėjausi, likau labai patenkinta, kad neįgalūs žmonės imasi iniciatyvos ką nors daryti ir dirbti“, ,,visi darbuotojai mieli, draugiški. Labai faina, jog čia dirba neįgalieji. Aš būtinai ten dar grįšiu!“                                                                                           

PALINKĖJIMAI. Mokiniai: ,,Linkiu darbuotojams sveikatos, kad užsidirbtų daug pinigų ir svarbiausia –  laimės!“, ,,Man labiausiai patinka, kad jie nepasidavė ir rado gerą darbo vietą. Linkiu niekada nepasiduoti ir siekti savo tikslų!“„Puikus socialiai atsakingo verslo Lietuvoje pavyzdys, kurį labai palaikau ir tikiuosi, kad ateityje mūsų šalyje jų tik daugės. Pirmas blynas tikrai neprisvilo.“ – Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda.

,,PIRMO BLYNO“ SĖKMĖS: 2020 metais įkūrėjui ir vadovui olandui Timui van Wijkui įteiktas valstybinis apdovanojimas – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis, skirtas už socialiai  atsakingą verslą, aktyviai keičiantį požiūrį į negalią turinčius žmones ir užtikrinantį jų lygias galimybes. 2022 m. Timas van Wijkas prisijungė ir prie Prezidento globojamo projekto ,,Lietuvos galia“. 2019 metais ,,Pirmam blynui“ įteiktas ,,Įveiktos kliūties“ apdovanojimas. Nuo 2019 metų ,,Pirmas blynas“, Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacija organizuoja pamokas vaikams ir jaunimui apie Dauno sindromą. 2018 metais ,,Pirmas blynas“ apdovanotas už socialinį verslą ir pilietines iniciatyvas.

6pp, 6pr, 7pr klasių mokiniai drauge su auklėtojais Vilma, Gitana, Pierre

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos