Bloomberg projektas - "Futbolas ir muzika"

Gruodžio 21 dieną Vilniaus Pilaitės futbolo manieže vyko Bloomberg projekto 7p, 7pp klasių integruota fizinio ugdymo ir muzikos pamoka.

Tikslas – praktiškai pritaikyti pamokų metu įgytas fizinio ugdymo ir muzikos žinias bei įgūdžius. 

Uždaviniai: 

Fizinis ugdymas – gebėti pritaikyti futbolo kamuolio varymo ir perdavimo bei žaidimo įgūdžius, mokėti taikyti bėgimo žingsnių skaičiavimo programėles. 

Muzika – mokėti taikyti muzikos ritmo užduotis bei pritaikyti kūno perkusiją, vykstant fizinio aktyvumo veikloms.

Veiklos. Pilaitės gimnazijos futbolo manieže drauge su Futbolo mokyklos ,,Ataka“ treneriais atlikti apšilimą, futbolo kamuolio varymo ir perdavimo užduotis, estafetes, žaisti futbolą 3×3 komandomis, programėlės pagalba skaičiuoti bėgimo žingsnius. Skambant muzikai, pritaikyti sportinius ir choreografinius judesius, ugdyti kūno orientaciją erdvėje, kūrybingumą, pritaikyti kūno perkusiją, akompanuoti šiuolaikiniam populiariosios muzikos kūriniui.   

Rezultatas. Patobulinti futbolo kamuolio varymo, perdavimo ir futbolo žaidimo įgūdžiai, nubėgta ~ 12 tūkstančių bėgimo žingsnių. Pagerinta kūno orientacija erdvėje, išplėtoti bendravimo, kūrybos, emocijų raiškos įgūdžiai. Integruotos fizinio ugdymo ir muzikos pamokos darbas įvertintas kaupiamuoju pažymiu ir pagyrimu.

Refleksija. ,,Pamoka buvo labai įdomi ir linksma. Labai patiko estafetės su kamuoliu ir muzika bei šokis. Buvo truputėlį šalta, bet greitai sušilau per užduotis. Taip pat labai patiko treneriai.” ,,…Integruotoje pamokoje buvo labai įdomu. Mes estafetėse bėgiojome atbulomis, su kamuoliu ir paprastai. Vėliau … žaidėme futbolą, trys prieš tris mažoje aikštelėje. Po futbolo … šokome. Man patiko ši pamoka, … visi kartu draugiškai pasikalbėjome.” ,,Man patiko, kad sportavome, dalyvavome estafetėse, žaidėme futbolą, visi turėjo gerą nuotaiką”. ,,Kupole buvo šalta, bet smagu. Muzika, šokis labai pakėlė nuotaiką, teigiamos emocijos lydėjo ir sportuojant. Labai patiko, kad dalyvavo ir kita – 7p klasė. Buvome viena komanda.”   

Projekte dalyvavo 7p, 7pp klasių mokiniai. Projektą vykdė mokytojai: Svetlana Politova, 

Vilma Junevičienė, Mindaugas Gatelis drauge su Futbolo mokyklos ,,Ataka“ treneriais

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos