Bloomberg projektas. 7d išvyka į Sereikiškių vandenvietę

Šių metų spalio 4 d. 7d klasės mokiniai vyko į ekskursiją – Vilniaus Sereikiškių vandenvietę. Pažintis prasidėjo nuo vandens tyrimo laboratorijos. Mokiniai sužinojo, kad Vilniaus vandens tiekimo vamzdynas tęsiasi 1200 km. Vandenvietės darbuotojos papasakojo, kad vandenvietė taip pat teikia vandenį Lietuvos Respublikos Seimui, Prezidentūrai ir Ministrų tarybai. Ekskursijos metu prie mokinių grupės priėjo dvi II kurso žurnalistikos studentės. Jos pasidomėjo, ką mes veikiame Bernardinų sode. Mokinė M. Butkutė papasakojo apie tai, kad M.Mažvydo progimnazijos mokiniai dalyvauja Bloombergo projekte. Jo metu dalis pamokų vyksta kontaktiniu būdu, o dalis – nuotoliniu. Nuotolinio mokymosi metu jie ir lankosi seniausioje Vilniaus vandenvietėje.

Vandenvietės darbuotojos pristatė vaikams muziejuje esančius eksponatus. Pamatėme dalį vamzdyno, rasto Prezidentūros kiemelyje. Mokiniai paragavo vandens, tiekiamo iš šalia esančių rezervuarų. Diena pasitaikė rudeniškai graži. Visi pakilios nuotaikos grįžome namo, pasisėmę naujų įspūdžių ir patirties.

Grįžę į kontaktines pamokas mokykloje, mokiniai per dailės pamokas pieš kompozicijas, kuriose pritaikys įgytas žinias, pasinaudos kelionės metu darytomis fotografijomis.

Mokinius lydėjo mokytojos M.Tverkutė, A. Montrimienė, L Šulskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos