Šeštokų projektas „Miltai ir cinamonas“

Gruodžio mėnesį 6a, 6b, 6c ir 6e klasės dalyvavo integruotame muzikos ir technologijų projekte „Miltai ir cinamonas“. Projekto tikslas – pasidalinti švenčių laukimo džiaugsmu dainuojant ir kepant kalėdinius skanėstus su cinamonu. 
 
Idėjos pristatymas. 
Įvairaus amžiaus žmonės švenčių laukia su skirtingais lūkesčiais, skirtingai joms ruošiasi. Buvo įdomu, kas svarbu paaugliams, su kuo jiems siejasi švenčių laukimas. 
Per pamokas apie tai kalbėjomės, ir vaikai užsiminė apie sniegą, mandarinų, imbierinių sausainių kvapus, dovanų ieškojimą. Bekalbant į gražų vėrinį susirikiavo kelios dainos – Gintarės Bauerytės „Miltai ir cinamonas“, Monikos Strazdės „Mandarinai“, Artūro Juknos „Tai ateis ir Kalėdos“, taip pat senovinė adventinė daina „Kam tavo vilkeli“. Plačiau pakalbėjome apie dainų tekstus, jų prasmę ir labai sudomino dainos „Miltai ir cinamonas“ žodžiai: 
 
Po vienu tiltu vieną blankų vakarą              
Kažkas pabėrė miltų ir pabėgo. 
Atsisuko atgal – niekas nesivijo 
Iki kito tilto, kur vėl pabėrė miltų.
Po saują, po saują, kur tik tamsu, 
Kur baimė, kur balos, kur kvepia lietum. 
Kur šalta, negera ar liūdna labai 
Šiek tiek cinamono, kad būtų gerai.
 
Kalbėjome, kad tie miltai ir cinamonas perkeltine prasme yra sniegas ir smėlis. Iškritęs sniegas mus džiugina, bet tada takeliai pabarstomi, kad besidžiaugiantis praeivis nepaslystų. Kita vertus, miltai ir cinamonas reiškia šiltus namus, kur kvepia pyragais, kur esi mylimas ir laukiamas. Tuomet ir kilo idėja ne tik dainuoti apie tai, bet ir pripildyti savo namus švenčių aromato ir nudžiuginti namiškius, iškepti cinamoninių skanėstų.
Taigi, muzikos pamokose mokiniai dainavo Advento ir kalėdines dainas, nuotolinėje pamokoje įrašinėjo dainos „Miltai ir cinamonas“ interpretacijas. Technologijų pamokose vaikai aptarė įvairius cinamono panaudojimo būdus, kūrė ir dalijosi receptais, kuriuose, be kitų produktų, yra miltų ir cinamono. Iškepę namuose skanėstus, juos fotografavo ir siuntė mokytojai.
Dėkojame žurnalui „Vakaro žvaigždelė“, kuris publikuoja įkvepiančias dainas, istorijas ir garso takelius – mūsų įrašui panaudota minusinė fonograma yra iš ten.
Dainavo ir įrašinėjo 6a, 6b, 6c, 6e klasių mokiniai, o kepė ir fotografavo – 6a, 6b, 6c klasių mokiniai.
Kviečiame pažiūrėti, kaip šeštokams sekėsi. 
 
Projektą parengė ir vykdė:
muzikos mokytoja Kristina Žebrauskaitė – Šileikienė ir technologijų mokytoja Reda Gustienė
 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos