Prancūziškasis Vilnius

Prancūziški pusryčiai 

Pasaulinės turizmo dienos proga 6pp klasės mokiniams prancūziški pusryčiai prasidėjo prancūziškų ragelių – kruasanų kepimu ir jų atsiradimo istorijos gvildenimu su technologijų mokytoja Aušra. 

Šie skanėstai kepami ir yra labai populiarūs visame pasaulyje. Kiekvienais metai sausio 30-ąją švenčiama Tarptautinė kruasano diena. 

Kruasanai yra Prancūzijos simbolis ir kulinarinio paveldo šedevras.

Prancūziškasis Vilnius

Pasimėgavę prancūziškais rageliais drauge su klasės auklėtoja Vilma išsiruošėme į  ekskursiją po Vilniaus senamiestį pasižvalgyti po prancūziškąsias vietas. Susipažinome su Vilniaus tarptautiniu prancūzų licėjumi, apsilankėme Prancūzų institute, užsukome į prancūziškų leidinių knygynėlį, surengėme pikniką Konstantino Sirvydo skvere, kurį dar vadina prancūzparkiu, žvalgėmės į šalia esančią Prancūzijos ambasadą, mintimis persikėlėme į artėjančią ambasadų Kalėdų labdaros mugę Rotušėje. 

Galiausiai pasivaikščiojome po Vilniaus universiteto kiemelius, kur prisiminėme pirmąjį VU botanikos sodo įkūrėją Ž. E. Žiliberą. Pasigrožėjome Lietuvos prezidentūra, kuri mums priminė Napaleono laikus. Sužinojome, kad Literatų gatvė yra susijusi su užsienio rašytojais. Labai jaukiai pasijutome pirmojoje Vilniuje prancūziškoje kepyklėlėje/Boulangerie. O restorano „Balzac“ pastato išorė ir vidus bei patiekalai visada nustebina savo išskirtinumu. 

Sofija, Gabija G., Odrė, Ūla, Goda, Gabija Č., Aistė,
6pp prancūzakalbės klasės mokinės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos