REFORMACIJOS DIENOS MINĖJIMAS 2023

  • Paskelbta: 2023-11-19
  • Kategorija: Renginiai

      2023 metų lapkričio 8 dieną Lietuvos mokslų akademijoje vyko Reformacijos dienos minėjimas. Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniai ir mokytojai pasveikino su Reformacijos diena Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugijos valdybos pirmininką Donatą Balčiauską ir visus draugijos narius, linkėdami tęsti prasmingą veiklą bei įvykdyti visus išsikeltus tikslus ir padėkojo už jaunosios kartos įtraukimą į savo veiklas ir programas bei kilnius darbus.

      Šventinis renginys prasidėjo Reformacijos himnu „Tvirčiausia apsaugos pilis“, kurį atliko Vilniaus ev. reformatų choras „Giesmė“, bei Reformacijos istorijos ir kultūros draugijos pirmininko Donato Balčiausko sveikinimu  - padėka visiems, puoselėjantiems Reformacijos istoriją ir kultūrą. Jis akcentavo koks gyvybingas ir neįkainojamas šio sąjūdžio įnašas – tautos dvasinės savimonės žadinimas per motinos kalbą, lietuvišką raštą, švietimo sistemos kūrimą. Pirmininkas prisiminė apie netolimą praeitį, kai 2017 metais švenčiant Reformacijos 500-ąsias metines, Lietuvos Respublikos Seimas priėmė nutarimą spalio 31 d. įrašyti į Atmintinų dienų sąrašą kaip minėtiną Reformacijos dieną.

       Vyko susitikimas su Valentina Zeitler, istorike, diplomate, rašytoja, pristatant jos istorinį romaną „Jonušas Radvila. Likimo spąstai“. Knygos sutiktuves moderavo profesorė, humanitarinių mokslų daktarė Raimonda Ragauskienė, ištraukas skaitė Lietuvos mokslų akademijos skyriaus „Mokslininkų rūmai” vadovė Aldona Daučiūnienė. Vakaras baigėsi muzikiniu kūriniu, kurį smuiku atliko Liudvikas Lahaye.

       Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija sulaukė padėkos ,,Nuoširdžiai dėkojame už sveikinimą Reformacijos dienos proga, kurį mums įteikė Jūsų progimnazijos būrelis mokinių ir mokytojų šventinio renginio metu Lietuvos mokslų akademijos konferencijų salėje. Jūsų dėmesys ir jaunimo dalyvavimas panašiuose renginiuose suteikia vilties, kad mūsų Draugijos puoselėjamoms istorinio paveldo vertybėms užtikrinamas tęstinumas. Linkime sėkmingo tolimesnio mūsų bendradarbiavimo. Pagarbiai, Donatas Balčiauskas, Lietuvos Reformacijos istorijos ir kultūros draugijos valdybos pirmininkas".

Nuotraukos:
V. Junevičienės, S. Politovos, G. Šeštokienės, R. B. Pilipavičiūtės, https://reformacija.lt/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos