Lietuvos kino ir teatro muziejaus ,,KINO VIRTUVĖ"

  • Paskelbta: 2023-11-03
  • Kategorija: Renginiai

Kokių profesijų žmonės kuria kino filmą? Ką veikia režisierius, operatorius, scenaristas, garso režisierius, dailininkai, grimuotojai, šviesos meistrai, montuotojai ir kt.? – Apie tai sužinojome apsilankę Lietuvos kino ir teatro muziejuje, edukacijoje „Kino virtuvė“. Čia improvizuotoje filmavimo aikštelėje susipažinome su režisieriaus Arūno Žebriūno filmo ,,Gražuolė” ištrauka. Išstudijavę, parepetavę ir pasiskirstę pareigomis, vaidmenimis, filmavome šio filmo ištrauką. Filmavimo metu kiekvienas žinojome savo vaidmenį ir stengėmės jį atlikti kuo geriau.

Filmavimo aikštelėje patirtus įspūdžius aptarėme pietaudami restorane ,,Pirmas blynas”. Restoranas ,,Pirmas blynas”, tai socialinę misiją atliekanti įstaiga. Joje dirba žmonės su negalia. Šio restorano įkūrėjas olandas Timas van Wijkas idėją apie socialinį restoraną atsivežė iš savo gimtos šalies, kur dirbo neįgaliuosius įdarbinusioje kepykloje. Esame dėkingi restoranui už šiltą priėmimą, supažindinimą su išskirtine jo veikla, už jaukią, netradicinę aplinką ir pamaloninimą bei sočius pietus.

,,Kino virtuvėje" labai patiko kurti klipą. Sužinojau daug apie kino pasaulį, kokie žmonės ten dirba ir ką jie veikia. Išmokau kaip reikia laikyti mikrofoną. ,,Pirmo blyno" kavinėje man patiko maistas: buvo skani sriuba ir picos skersmens blynas. Ten maloni, gera atmosfera, malonūs žmonės. Šios kavinės veikla svarbi, nes jie priima žmones su negalia ir suteikia galimybę jiems dirbti. Kavinė skatina toleranciją.” (Ingrida, 8d kl.).

,,Kino filmavimo aikštelėje buvau operatorė. Filmavimas man leido suvokti, kad labai noriu filmuoti.” (Meda 8d kl.).

,,Mūsų išvykoje, Lietuvos kino ir teatro muziejuje, labiausiai įsiminė, jog reikia kalbėti į kamerą, o ne į mikrofoną, nors tai atrodo paprastas dalykas, bet nėra labai lengva. Taip pat man buvo labai netikėtas įėjimas į restoraną ,,Pirmas blynas”, nes jis įsikūręs Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios pastato pirmame aukšte. Manau, jog restoranas labai bendražmogiška, jauki vieta, o tai yra svarbu mūsų kultūrai.” (Livija, 8d kl.).

 ,,Išvykų diena buvo pamokanti. Mokėmės nebijoti, nugalėti savo baimes, patikėti, kad mes viska galime. Restorane - viskas įprasta. Padavėjai labai malonus ir rūpestingi  - ne visada tokius sutinkame. ” (Viltė, 8d kl.).

Autorius:
Justina Bradauskienė

Nuotraukos:
Justinos Bradauskienės, Daivos Varslavėnienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos