Akcija „Žalia šviesa gyvenimui"

  • Paskelbta: 2023-10-10
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 10-ąją – Pasaulinę psichikos sveikatos dieną nevyriausybinė organizacija „Jaunimo linija“ organizuoja socialinę akciją „Žalia šviesa gyvenimui“.

Kodėl žalia? - klausė vaikai.

Nes žalia spalva – vilties, atgimimo, ramybės spalva, ji reiškia gyvenimą ir norą gyventi bei norą rūpintis savimi ir artimaisiais! Gyvenimas, nes „Jaunimo linija“ kviečia rinktis pilnavertį gyvenimą, kuriame subalansuota psichinė ir fizinė sveikata, tvariai sugyvena darbas ir laisvalaikis, telpa visi jausmai ir visada yra vietos savistabai.

Šią dieną Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniai jungėsi prie šios iniciatyvos. 1 - 8 klasių mokiniai į mokyklą atėjo žaliai apsirengę. Prie mokyklos durų Mokinių taryba pasitiko kiekvieną ateinantį ir palinkėjo gerų emocijų, įteikdami po žalią širdelę. Mokiniai dalyvavo socialinių pedagogių Jolantos ir Linos užsiėmimuose, kalbėjosi apie tai, kaip svarbu atpažinti savo emocijas ir suprasti kaip jaučiasi šalia esantis. Kartais reikia paguosti, išklausyti, o kartais tik pabūti šalia. Mokiniai atliko praktines užduotis „Mano emocija“, „Emocijų barometras“ ir galėjo pasimatuoti savo emociją. 

5d klasės mokiniai su mokytoja Reda kirpo žalias gėlytes ir klijavo ant langų, kalbėjosi apie draugus ir draugystę. 6d , 6pr, 6b klasių mokiniai gamino žaliuosius kokteilius ir net nustebo, kad labai skanu.

Psichologų Mariaus, Ingos ir Daivos užsiėmimuose mokiniai analizavo šias temas: „Gerų emocijų medis“, „Pagirk draugą“, vyko „Psichodramos užsiėmimas“. Buvo gera būti drauge ir dalintis geromis emocijomis.

Autorius:
Socialinės pegagogės Lina Rinkauskaitė ir Jolanta Noreikienė

Nuotraukos:
Linos Rinkauskaitės, Jolantos Noreikienės, Daivos Kirlienės, Jurgitos Stonienės, Redos Gustienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos