PIRMOJI 5P KLASĖS IŠVYKA

  • Paskelbta: 2023-10-10
  • Kategorija: Renginiai

                                                                          IŠVYKŲ DIENA

2023 m. rugsėjo 28 d. Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 5 p klasės mokiniai vyko į Pelėdų parką Rudaminoje bei aplankė Pūčkorių atodangą.

                                                                        PELĖDŲ PARKAS

Pelėdų parke mus pasitiko gidas Vitalijus. Jis parodė mums visą vietovę. Vitalijus pasakojo, kad pelėdų kaulai nėra tokie, kaip atrodo. Iš tiesų jie yra labai trapūs ir maži. Pelėdos negali sukioti savo akių, todėl dėl plono stuburo jos gali pasukti savo galvą 270 laipsnių kampu. Taip pat pasakojo, kad, jeigu pelėdai išsirita neišsivystęs pelėdžiukas, ši jį suėda, jog išliktų tik stiprūs vaikai. Pelėdos gyvena apie 10 metų, tačiau nelaisvėje jų gyvenimo trukmė pailgėja iki 40 metų. Šio paukščio greitis skrydžio momentu siekia 80 km/h

Apsilankę Pelėdų parke susipažinome su pelėdomis iš arti – pamatėme šiuos paslaptingus paukščius jų namų aplinkoje, kiek kitokioje, nei naturalioje aplinkoje – visi paukščiai, kaip ir jų tėvai bei seneliai, gyvena su žmogumi. Sužinojome, kodėl egzistuoja Pelėdų parkas, koks čia yra šių paukščių gyvenimas nelaisvėje, kaip užtikrinti jiems kuo geresnes sąlygas ir kaip toks augimas prisideda prie šių paukščių gerovės gamtoje.

Prisiklausę istorijų apie pelėdas visi labai išalkome, todėl vykome į pikniką Belmonte. Po pikniko Pūčkorių pažintiniu taku pradėjome eiti link Pučkorių atodangos.

                                                                            PŪČKORIŲ ATODANGA

Tai kita mūsų aplankyta vieta. Mes su klase iki šios vietos ėjome 3 km 400 m ir tuomet atsivėrė nepakartojamas vaizdas. Matėsi medžių viršūnės, o tolumoje galėjai matyti mūsų prezidento Gitano Nausėdos namą. Mums visiems labai patiko gamta, vaizdas, kompanija ir gaivus oras.

Mums labai patiko ši išvyka. Visi artimiau susipažinome, praleidome puikų laiką gryname ore, sužinojome ir pamatėme įdomių dalykų. Ir norime keliauti vėl!

 

Autorius:
Jokūbas Kazlauskas

Nuotraukos:
5P KLASĖS

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos