EUROPOS KALBŲ DIENA 2023

  • Paskelbta: 2023-09-26
  • Kategorija: Renginiai

Kalbų mokėjimas – unikalus turtas, leidžiantis bendrauti, atveriantis platesnes galimybes sužinoti, atrasti, išmokti.

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniai drauge su užsienio kalbų ir kitais mokytojais Europos kalbų dieną, rugsėjo 26-ąją, pasitiko dalyvaudami:

  • kūrybinėse veiklose, kurios vyko užsienio kalbų kabinetuose užsienio kalbų pamokų metu ir viešose erdvėse pertraukų metu; 
  • Karaoke dainavime - aktų salėje, pertraukų metu, po 1, 2, 3, 4 pamokų;
  • Kahoot! viktorinoje -  aktų salėje, po 5 pamokų;
  • interaktyviose veiklose progimnazijos vidiniame kiemelyje po 4, 5 pamokų;
  • Europos informacijos centro parengtame Europos kalbų dienos protų mūšyje 2023 - https://europa.eu/!mFr3KY  užsienio kalbų pamokų ir klasių valandėlių metu. 

Mokiniai su užsienio klabų mokytojais papuošė kabinetų duris gėlėmis ir sveikinimais įvairiomis kalbomis 25-erių metų Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos jubiliejaus proga.

Europos kalbų dienos šventės tikslas – populiarinti daugiakalbę Europos kultūrą, skatinti mokytis kalbų ir per kalbas pažinti svetimas kultūras. Kalbos atveria duris, leidžia kitaip pažvelgti į pasaulį, padeda susirasti darbą. Kalbos suvienija žmones. Kalbų įvairovė - kelias į tarpkultūrinę ir šiuolaikinę Europą. Suvokus kalbos galią, atsiveria daug platesnės ir didesnės galimybės ne tik moksle, studijose,  darbe, bet ir socialinėje aplinkoje bei asmeninėse veiklose. 

Europos kalbų dieną atkreipiamas dėmesys į mokomųjų kalbų svarbą mokymui, mokymuisi ir bendravimui. Kiekvienas moksleivis turi teisę į sėkmę. O mokymosi sėkmė gali nulemti ateitį.

                                                                                      Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos Europos klubas

Autorius:
Svetlana Politova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos