5 - 8 klasių stovykla ,,Vasaros eksperimentai 2023"

  • Paskelbta: 2023-09-02
  • Kategorija: Renginiai

     Jau trečius metus Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje organizuota dieninė stovykla ,,Vasaros eksperimentai" į kurią anksčiau buvome pakvietę Vilniaus Ąžuolyno progimnazijos, Vilniaus krikščionių gimnazijos, Vilniaus rajono Buivydiškių pagrindinės mokyklos ir 2022 metais net ir ukrainiečių vaikus.

     2023 m. stovyklai nebuvo paskirtas finansavimas, bet stovykla vyko - sudarytos galimybės  stovyklauti Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniams. Stovykloje buvo ugdomos socialinės emocinės kompetencijos, suteikta daug istorinių žinių apie Vilnių, šiais metais mininčiam 700 metų jubiliejų,  ugdytas mokinių pilietiškumas, pasitelkus geruosius pavyzdžius, sudarytos galimybės fiziniam aktyvumui ir kūrybiškumo ugdymui bei gebėjimų atsiskleidimui. 

     Pirmoji stovyklos diena prasidėjo edukacija ,,Sapnų gaudyklių paslaptis" su Kūrybinių dirbtuvių ,,Laikas sau" edukatore.  Mokiniai pasigamino sapnų gaudyklę, išmoko pinti tinklą, derinti spalvas, dekoruoti plunksnomis ir karoliukais. Stovyklos dienos pabaigoge mokiniai išbandė jėgas ir žinias žaidimuose, kuriuos organizavo progimnazijos psichologai.

     Stovyklos šūkis -  Keliauk ir pažink Vilnių iš naujo! Stovyklautojai dalyvavo ekskursijose ,,Vilnius tavo kuprinėje", ,,Miestas mieste - Užupio Respublika", Vilniaus gynybinėje sienoje bastėjoje, Vilniaus miesto savivaldybėje, Lietuvos banko pinigų muziejuje, Vilniaus japoniškame sode ir Vingio parke, kuriame kartu su Vilniaus visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ mobilios komandos specialistėmis stovyklautojai dalyvavo „Vasara sveikiau“ užsiėmime, kuriame išbandė jėgas įvairiose srityse, atliko fizinio aktyvumo užduotis, nagrinėjo ir diskutavo psichikos sveikatos, sveikatai palankios mitybos, visuomenės sveikatos ir asmens higienos temomis ir daugiau sužinojo apie sveikatai palankus įpročius, o įgytas naujas žinias mokiniai pritaikys praktiškai. Per 7 intensyvias stovyklos dienas stovyklautojai nuėjo 95 553 žingsnius, tai yra 72 km. 

     Stovyklautojai nustebo apsilankydami Karoliniškėse pas ugniagesius gelbėtojus, o įgytos žinios padės išvengti nesaugių situacijų ir sužinojo, kaip elgtis įvykus gaisrui, ar kitai sudėtingai situacijai. 

     Kūrybinius gebėjimus mokiniai lavino su dailės mokytojomis kūrybinėse dirbtuvėse ,,Vilnius 700", gamindami mokslų metų pradžiai skirtus skirtukus - kelionei po mokslo ir žinių šalį.

     Mokinių atsiliepimai: ,,labai patiko susitikimas su ugniagesiais gelbėtojais: labai didelės ir galingos gairinės mašinos, įdomi apranga, ypatingos poilsio ir sportavimo sąlygos, sužinojome, kad ugniagesiai ne tik ugnį gesina, bet gali išgelbėti prispaustą, uždarytą namuose žmogų" ; ,,viskas buvo įdomu Pinigų muziejuje, ypatingai įspūdinga pinigų piramidė", ,,man labai patiko užsiėmimo ,,Vasara sveikiau" žaidimai Vingio parke"; ,, patiko ekskursijos po Vilniaus miestą, labai įdomu senamiestyje", ,, sužavėjo senovinė aplinka Vilniaus gynybinėje sienoje bastėjoje"; ,, labai gražus Vilnius, jį stebint iš savivaldybės 20 aukšto", ,,pagaminau sapnų gaudyklę mamai, o aš tėčiui", ,,buvo skanu ir smagu drauge papietauti", ,,net gavau dovanų, tai man primins stovyklą".

     Dėkojame progimnazijos mokytojams, pagalbos mokiniui specialistams, administracijai, institucijų, įstaigų darbuotojams ir svanoriams už gerumą, supratimą, pagalbą, ekskursijas, edukacijas, žaidimus ir staigmenas stovyklos vaikams.

Socialinė pedagogė Lina ir mokytoja Vilma

Autorius:
V.Junevičienė, L. Rinkauskaitė

Nuotraukos:
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos