Edukacinė pažintinė išvyka „Atraskime Kėdainių kraštą“

  • Paskelbta: 2023-11-09
  • Kategorija: Renginiai

Lietingas ir žvarbus oras kraštotyrininkams nė motais. Ne veltui sakoma, kad nebūna blogo oro, jei yra tinkama apranga ir gera kompanija. 

Ankstyvą spalio 21 dienos rytą mažvydiečiai kartu su Vilniaus jaunųjų turistų centro būreliečiais sėdo į autobusą ir išvyko į Kėdainių kraštą. Visų pirma aplankė Kėdainių rajone  esantį Pelėdnagių  kaimą, kur dalyvavo ekskursijoje po istorinę gyvenvietę ir jos apylinkes. Dalyvavo edukacijoje, kurios metu, naudodami daugiau kaip 2 tūkstančius metų senumo siūlų rišimo techniką, išmoko surišti apyrankę.
Vėliau vyko į mažą Dotnuvos miestelį, kur lankėsi novatoriškoje šeimos įmonėje ,,Urban Food", gaminančioje inovatyvų supermaistą ir greitą maistą viename. Edukacijos „Natūralios spalvos kasdieninėje mityboje“ metu susipažino su  gamybos ypatumais, biologiškai vertingu maistu ir jo nauda sveikatai. 

Galiausiai mokiniai išskubėjo į Kėdainius. Jame aplankė miesto lankytinas vietas: Kėdainių senamiestį, Didžiosios Rinkos aikštę ir paminklą Radviloms, Evangelikų reformatų bažnyčią bei Radvilų mauzoliejų.

Grįždami namo išvykos dalyviai juokavo - buvo taip įdomu, kad jie net pamiršdavo, jog lyja. 

 

Autorius:
Renata Maslauskienė

Nuotraukos:
Renatos Maslauskienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos