Žuvininkystės programa ,,Išauginta Europos Sąjungoje"

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 3 d klasės mokiniai atrinkti 2023 - 2024 mokslo metais dalyvauti respublikinėje pažintinėje žuvininkystės programoje ,,Išauginta Europos Sąjungoje". 3 d klasės mokiniai su klasės vadove Gitana Kučinskiene pasipuošė klasę išlankstytomis žuvelėmis, o dailės pamokose su dailės mokytoja Milda Tverkute rengiasi kūrybinių darbų konkursui. Mokinius jau pasiekė organizatorių sukurta ir specialiai išleista mokomoji metodinė medžiaga - užduočių knygelės. Vaikai labai laukia paskaitėlių, kurios vyks vasario - balandžio mėnesiais su akvakultūros srities žinovu, žuvininkystės specialistu.

3 d klasės mokiniai taip pat dalyvaus pažintiniame edukaciniame renginyje ir sužinos apie sveiką mitybą, žuvies produktų svarbą žmogaus mityboje ir t.t.

Mokslo metų pabaigoje programos dalyviams bus organizuojama pažintinė išvyka į akvakultūros ar žuvivaisos ūkį bei profesinio ugdymo įstaigą, rengiančią akvakultūros sektoriuje dirbsiančius specialistus.

Besibaigiant šios programos veikloms, 3 d klasės mokiniai su kitais Lietuvos ugdymo įstaigų dalyviais  bus kviečiami dalyvauti kūrybinių darbų konkurse ir kūrybiškai atskleisti programos įgyvendinimo metu įgytas žinias. Mokiniai varžysis keturiose kategorijose pagal temas: mityba ir maisto ruošimas, komunikacija, mokslas ir technologijos bei menas.

Pažintinę žuvininkystės programą įgyvendina Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija ir VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra, siekdama plėsti mokinių žinias apie akvakultūros sektorių, skatinti Lietuvos akvakultūros ūkiuose išaugintų žuvininkystės produktų vartojimą, sužinoti apie verslo bei karjeros galimybes akvakultūros sektoriuje.

Daugiau informacijos https://www.litfood.lt/mokymai/pazintines-zuvininkystes-programa/

Autorius:
Vilma Junevičienė, Gitana Kučinskienė, Milda Tverkutė

Nuotraukos:
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos