FabLab dirbtuvių steigimas Martyno Mažvydo progimnazijoje

2023 metais Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės ir ,,Edu Vilnius" konkurse steigti FabLab dirbtuves ir vienintelė mieste buvo atrinkta šių dirbtuvių įkūrimui mokykloje. Dirbtuvės bus dalinai finansuojamos savivaldybės lėšomis. ,,Edu Vilnius" konsultuos ir vykdys mokymus bei tinklaveiką. 

FabLab dirbtuvės yra inovacijų bei išradimų kūrimo platforma, skirta inovacijų ir išradimų prototipams kurti, skatinti verslumą, domėjimąsi technika bei technologijomis. Tai  yra mokymosi ir naujovių platforma – vieta, kurioje galima žaisti, kurti, mokyti(s) bei išradinėti. Dirbtuvėse moksleiviai gali kurti, išradinėti ir mokytis autentiškoje įveiklinančioje aplinkoje, aprūpintoje šiuolaikiška gamybos įranga. Vaikai konstruoja, modeliuoja, projektuoja, gamina įvairius gaminius, modelius, maketus ar prototipus. Tai labai paskatina mokinių verslumą, kūrybiškumą, domėjimąsi technika bei technologijomis.

Nuotrauka ir papildoma informacija - https://www.eduvilnius.lt/naujiena/vilniaus-miesto-savivaldybe-finansuos-1-fablab-dirbtuviu-ir-net-8-gamtos-mokslu-laboratoriju-irengima/

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos administracija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos