Projektas „Atverk paguodos skrynelę"

Naudojant Islandijos peizažų įkvėptą pasaką, parengta „Paguodos skrynelės“ metodika ugdo 7-12 metų vaikų gebėjimą pažinti savo emocijas, jas išsakyti ir reguliuoti.

4a klasės mokiniai dalyvavo Vilniaus Visuomenės sveikatos biuro remiamame projekte „Paguodos skrynelė“. Projekto tikslas – lavinti emocinio savireguliavimo įgūdžius.        

Dailės ir technologijų pamokose socialinė pedagogė Jolanta kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Aiste bei klasės vadove Julija vedė šį užsiėmimą.  Jo metu buvo nagrinėjamos trys emocijos – baimė, liūdesys ir pyktis. Būtent šios emocijos pasirinktos neatsitiktinai: apėmus baimei ar liūdesiui, linkstame atsitraukti nuo kitų žmonių ir labiau užsisklęsti savyje. Neretai išsigandus ar liūdint gali nesinorėti bendrauti su kitais. Tuo tarpu, vaikų pykčio reiškimo būdai dažnai būna nepriimtini, nesuprantami suaugusiems. Tuomet vaikai negali atvirai išreikšti savo pykčio, tad lieka vieni su savo jausmais. Tokiomis akimirkomis ypač svarbu gebėti padėti sau ir kitiems. Užsiėmimo metu pačių sukonstruotos ir dekoruotos skrynelės – rinkinys įvairių minčių, būdų bei daiktų, galinčių padėti vaikui nurimti užplūdus liūdesiui, baimei ar vienišumo jausmui.

           Mokiniai suprato, kad emocijos būna įvairios, neskirstomos į geras ar blogas emocijas, kad jos visos reikalingos, kad jie patys gali padėti sau sunkiais gyvenimo momentais.

 

Autorius:
Jolanta Noreikienė, Aistė Matulaitytė

Nuotraukos:
Julija Vaskovskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos