Praktinė programa ,,Klasė žaidžia regbį 2024"

  • Paskelbta: 2024-02-22
  • Kategorija: Sveikata

2024 metų sausio pabaigoje ir vasario mėnesio pradžioje Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 5 - 8 klasių mokiniai dalyvavo praktinėje pažintinėje  programoje ,,Klasė žaidžia regbį".  Vidmanto Valio regbio akademijos treneriai mažvydiečiams organizavo parodomąsias regbio pamokas, supažindino su regbio taisyklėmis, mokiniai labai noriai ir aktyviai žaidė regbį. Treneriai  kviečia lankyti regbio treniruotes, dalyvauti varžybose ir garsinti progimnaziją, Vilnių ir Lietuvą. Regbio akademija progimnazijai padovanojo regbio kamuolių šio įdomaus komandinio žaidimo praktikai. 

Regbis - kontaktinis sportinis žaidimas, kuriame dalyvauja dvi komandos po 15 žaidėjų arba po 7 žaidėjus. Šis sportas kilo iš futbolo (anglų futbolo), taip  pat turi lengvosios atletikos ir imtynių elementų. Regbis turi kelias svarbias charakteristikas, įskaitant ovalo formos kamuolį, kuris gali būti perduodamas rankomis ir smūgiuojamas kojomis, negali būti mėtomas į priekį. Žaidimo tikslas yra pelnyti taškus, kamuolio prispaudimas už vartų linijos (penki taškai), įskaitant baudos ir ,,drop-gol" (kada kamuolys atšoka nuo žemės ir smūgiuojamas į vartus žaidimo metu) bandymus (trys taškai), ir realizacijos smūgis į vartus (du taškai). Gali būti žaidžiamas ir paplūdimio regbis.

Regbis lavina kūrybiškumą, fizinę ištvermę, taktinį mąstymą ir komandinį darbą. Tai yra intensyvus sportas, reikalaujantis žaidėjų judrumo, jėgos ir greičio.

Labai populiarus regbis yra Naujojoje Zelandijoje, Australijoje, Argentinoje, Pietų Afrikoje, Anglijoje, Airijoje ir Prancūzijoje, tačiau šis sportas yra žinomas ir žaidžiamas daugelyje pasaulio šalių.

Pagrindinės regbio varžybos yra Pasaulio regbio čempionatas. Europoje svarbiausios varžybos: Šešių tautų čempionatas (Six Nations Championship) ir Europos regbio čempionatas (European Rugby Championship).
Regbis yra olimpinė sporto šaka. 1900, 1904, 1920 m. ir 1924 m. regbis buvo įtrauktas į olimpinių žaidynių programą. Žaidimo forma po 7 žaidėjus komandoje pirmą kartą įtraukta į vasaros olimpines žaidynes Rio de Žaneire 2016 metais. Tai buvo regbio triumfo sugrįžimas į olimpines žaidynes po daugelio metų pertraukos.

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos fizinio ugdymo mokytojų kolektyvas

Autorius:
Fizinio ugdymo mokytojai

Nuotraukos:
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos