Iniciatyva ,,Vasaris - sveikatingumo mėnuo 2024"

  • Paskelbta: 2024-02-22
  • Kategorija: Sveikata

Visoje Lietuvoje - vasaris tradiciškai skelbiamas sveikatingumo mėnesiu. Tai puiki galimybė išsirinkti fizinio aktyvumo būdą, pradėti aktyviau sportuoti, dar daugiau sužinoti apie sveiką gyvenimo būdą ir jį propaguoti.

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos penktokai pristatė ,,Vasaris -  sveikatingumo mėnuo" savo fizinio aktyvumo ir sveikatinimo veiklas.  Mažvydiečiai siekdami pritraukti kuo daugiau bendraklasių, šeimos narių į fizinio aktyvumo ir sveikatingumo veiklas - parengė medžiagą apie vasario mėnesio veiklas bei pasidalino savo mintimis apie fizinio aktyvumo būtinumą ir svarbą.

Lietuvoje iniciatyva ,,Vasaris - sveikatingumo mėnuo" skatina visus bendruomenės narius atkreipti dėmesį į sveikatą ir propaguoti sveiką gyvenimo būdą. Pagrindiniai principai:

Fizinis aktyvumas. Dalyvavimas įvairiose fizinėse veiklose ir sporto renginiuose (ėjimo iššūkiai, bėgimas, plaukimas, treniruotės, varžybos, sporto turnyrai ir kt.).

Sveika mityba. Akcentuojama sveikos mitybos svarba, rekomenduojama rinktis maisto produktus, kurie prisideda prie gerovės ir energijos lygio bei dominuoja subalansuota mityba.

Sveikos gyvensenos skatinimas. Skatinama pasirinkti ir palaikyti sveiką gyvenimo būdą, įskaitant tinkamą mitybą ir fizinį aktyvumą. Rekomenduojami stresą mažinantys veiksmai, geras miegas ir kitos gyvenimo kokybę gerinančios praktikos.

Prevencija ir sveikatos tikrinimai. Rūpinimasis savo sveikata ir sveikatos būklės stebėsena, reguliarius sveikatos tikrinimasis bei ankstyvoji ligų prevencija.

Bendruomeninės veiklos. Skatinama bendruomeninė veikla (bendri sveikatingumo iššūkiai, sveiko maisto gaminimo pamokos, bendri pasivaikščiojimai ar kitos sąmoningumo didinimo veiklos). Įtraukiamos bendruomenės iniciatyvos, sveikatingumo renginiai, seminarai, ar kitos veiklos, kurios skatina žmones kartu dalyvauti ir geriną sveikatą.

Sveikatos švietimas. Informacija apie sveikatą, gyvenimo būdą, prevenciją, streso valdymą ir kitus sveikatingumo aspektus, skatinant sąmoningumą dėl sveikatos.

,,Mankšta, fiziniai pratimai, vaikščiojimas turi tapti kiekvieno žmogaus įpročiu, jei tik jis nori išsaugoti darbingumą, sveikatą ir pilnavertį gyvenimą" (Hipokratas)

Autorius:
Fizinio ugdymo mokytojai

Nuotraukos:
Autorių ir mokinių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos