1 - 8 klasių šviečiančių moliūgų paroda ,,Moliūgynas 2024"

  • Paskelbta: 2024-10-17
  • Kategorija: Renginiai

       Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija nuo 2024 metų spalio 14 dienos iki  spalio 25 dienos kviečia pilaitiškius ir svečius užsukti į magišką jau tradicija tapusia  1 - 8 klasių šviečiančių moliūgų parodą ,,Moliūgynas 2024".

         Pagrindinė ekspozicija progimnazijos Vydūno gatvės pusėje -  tiesia tiltą į vidinį mokyklos kiemelį, kuriame gausu labai originalių, kūrybiškai sukurtų, išskaptuotų ir šviečiančių moliūgų. Prie pagrindinės parodos ekspozicijos sukūrimo daug prisidėjo technologijų ir dailės mokytojai - mokinius nukreipdami išpildyti įvairius kūrybinius sprendimus. Ši paroda suteikia galimybę išreikšti  kūrybiškumą, nes moliūgai išskaptuoti ir papuošti įvairiomis dekoracijomis, formomis ir simboliais. Tai tampa savotiška meno forma. 

     Šviečiančių moliūgų paroda tapo gražia tradicija, sujungianti progimnazijos bendruomenę ir praturtinanti rudens sezono atmosferą. Šviečiančių moliūgų parodą pirmieji aplankė mokiniai iš Prancūzijos Lilio miesto Europos mokyklos.

     Apšviesti moliūgai ryte ir vakare  sukuria ypatingą, magišką atmosferą, džiugina ir žavi tiek mokinius, tiek tėvus, tiek pedagogus bei svečius. Tai sukelia pozityvias emocijas, gerą nuotaiką ir sukuria šventinę dvasią. Šviečiančių moliūgų paroda suteikia progą klasių bendruomenėms susiburti ir švęsti kartu. Tai skatina socialinę sąveiką ir draugiškus tarpusavio ryšius.

     Tai populiari rudens šventimo dalis, kuri kilusi iš senovinių keltų tradicijų. Šviečiantys moliūgai simbolizuoja raganų baidymą bei apšvietimą tamsiuoju metų laiku.

Autorius:
V. Bartkevičius, R. Gustienė, D. Šverbienė, D. Varslavėnienė, M. Tverkutė, J. Stonienė, R. Riukaitė.

Nuotraukos:
D. Varslavėnienės, V. Junevičienės, R. Žemaitienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas