Europos kalbų diena 2024

  • Paskelbta: 2024-09-26
  • Kategorija: Renginiai

      Europos kalbų diena minima rugsėjo 26-ąją dieną. Europos kalbų dienos šventės tikslas – populiarinti daugiakalbę Europos kultūrą, skatinti mokytis kalbų ir per kalbas pažinti svetimas kultūras. 700 milijonų europiečių iš 46 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje. 

      Europos kalbų dienos proga Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje pakabintas sieninis Erasmus+ žemėlapis, kuris skirtas motyvuoti mokinius dalyvauti tarptautiniuose projektuose, mokytis užsienio kalbų ir gauti naujų bei įdomių patirčių.

      Progimnazijos mokiniai drauge su užsienio kalbų ir kitais mokytojais Europos kalbų dienos baigiamąjį renginį organizavo rugsėjo 29-ąją. Pertraukų metu mokiniai žaidė stalo žaidimus susijusius su Europos kalbomis (apibūdindavo vėliavą, prisimindavo šalies sostinės pavadinimą, žymius žmones, turėjo atspėti žodžio reikšmę bei jį tinkamai ištarti). Europos klubo, 6B klasės mokiniai organizavo linksmą Kahoot'ą mokyklos bendruomenei bei paruošė plakatus

       Tegul kalba būna tiltas tarp žmonių ir šalių, skatinantis supratimą, bendrystę ir pagarbą. Europos kalbų dienos proga linkime džiaugtis kalbų įvairove, atrasti naujus žodžius ir kultūras, bei stiprinti tarpusavio ryšius per kalbą ir pažinimą.     

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos Europos klubas

Autorius:
S. Politova

Nuotraukos:
Straipsnio autorės, https://lipdukai.eu/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas