Pasaulinės psichikos sveikatos dienos minėjimas

  • Paskelbta: 2024-10-10
  • Kategorija: Renginiai

      2024 metų spalio 10 dieną Vilniaus Martynažvydo progimnazijoje paminėta Pasaulinė psichikos sveikatos diena.

      Minint Pasaulinę psichikos sveikatos dieną, prisijungėme prie „Jaunimo linijos“ organizuojamos akcijos „Žalia šviesa gyvenimui“, kuria siekiama atkreipti dėmesį į jaunų žmonių psichikos sveikatą, svarbą ja rūpintis. Ši diena tarsi priminimas mums, kad gyvenimo kokybė tiesiogiai priklauso nuo mūsų psichikos sveikatos. Tai – gera savijauta, emocinis ir dvasinis atsparumas, leidžiantis džiaugtis gyvenimu, išgyventi sunkumus, gebėjimas pačiam daryti sprendimus bei už juos atsakyti.

      Ši diena mums primena, kad rūpintis savo emocine gerove yra taip pat svarbu, kaip ir fizine sveikata. Kalbėti apie savo jausmus, ieškoti pagalbos sunkiais gyvenimo momentais – tai stiprybės, o ne silpnumo ženklas. Psichikos sveikata yra kiekvieno iš mūsų kasdienio gyvenimo dalis, todėl svarbu mokytis atpažinti savo jausmus, suprasti kitus bei ugdyti gebėjimus, kurie padeda geriau susitvarkyti su gyvenimo iššūkiais.

      Ta proga mūsų mokykloje svečiavosi ,,Vaikų linijos" savanoriai, kurie 5 - 6 klasių mokiniams vedė klasės valandėles, kurių metu vaikai susipažino su emocinės paramos sąvoka, įvairiomis pagalbos rūšimis ir praktiniais būdais, kaip padėti sau bei kur kreiptis pagalbos. Jų metu taip pat buvo pristatyta „Vaikų linijos“ veikla. Taip pat ,,Jaunimo linijos" savanoriai vedė paskaitas 8 - tų klasių moksleiviams, kurių metu moksleiviai supažindinti su krizės sąvoka, jos atpažinimo požymiais, bei skatinti per praktines užduotis pažinti savo jausmus ir objektyviai vertinti krizines situacijas. 

     Džiugu, kad mūsų progimnazijos bendruomenė paminėjo Pasaulinę psichikos sveikatos dieną kartu! Tai puiki galimybė dar kartą priminti sau ir kitiems, kad psichikos sveikata – mūsų kasdienio gyvenimo pamatas, o rūpestis ja padeda gyventi kokybiškiau, saugiau ir laimingiau.

Autorius:
Marius Gaižauskas

Nuotraukos:
Straipsnio autoriaus

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas