Svečiuose gamtininkas ir fotografas Marius Čepulis

  • Paskelbta: 2024-05-10
  • Kategorija: Renginiai

2024 metų gegužės 6 dieną Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje svečiavosi visiems gerai žinomas gamtos fotografas, ornitologas, knygų apie gamtą autorius, laidų vedėjas Marius Čepulis. Edukacijos, skirtos Tarptautinei motinos Žemės dienai, vyko 7 PR, 7 PP, 7 P, 6 P, 6 PR, 6 A, 8 PP, 6 PP ir 8 PR klasių mokiniams. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su gyvūnijos pasaulio subtilybėmis, gyvūnų skleidžiamais garsais, jų fizinėmis savybėmis.

Gamtininkas su pašmaikštavimais, ironija pasakojo kiekvienos nuotraukos atsiradimo istoriją, tai, kas liko už kadro, apibūdino gyvūnų savybes, išskyrė elgesio subtilybes, atkreipė dėmesį į tykančius pavojus. Išgirdome įdomių patarimų, kaip pastebėti miške, parke paukščių lizdus, žvėrių guolius, į ką atkreipti dėmesį skirtingais metų laikais, kaip elgtis radus sužeistą paukštelį ar gyvūnėlį. Sužinojome, kad pati pavojingiausia mama yra briedė, ginanti savo mažylį.

Mokiniams didelį įspūdį paliko ir daug juoko sukėlė žvėrių mėgdžiojimas balsu, o taip pat galimybė pasimatuoti maskuotes, kurias skirtingais metų laikais fotografas dėvi tykodamas įspūdingų kadrų.

Gamtininkas pristatė savo darbo vietas. Pasakojo, kokių gudrybių imasi norėdamas „pagauti“ tinkamą kadrą, kalbėjo apie elgesį su sužeistais paukščiais, lesinti ar nelesinti paukščius, kaip tausoti gamtą.

Autorius:
Aistė Matulaitytė

Nuotraukos:
Aistės Matulaitytės, Linos Rinkauskaitės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos