Dokumentinis filmas ,,Irklais per Atlantą"

  • Paskelbta: 2024-02-04
  • Kategorija: Renginiai

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 7pp klasės mokiniai 2024 metų sausio 31 dieną apsilankė Apollo kine ir stebėjo dokumentinį filmą ,,Irklais per Atlantą". Tai pasakojimas apie keliautoją Aurimą Valujavičių, pirmąjį lietuvį, kuris, siekdamas paminėti 90-ąsias Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą metines, leidosi į vieną didžiausių savo gyvenimo iššūkių - 8500 km kelionę per Atlantą irkline valtimi „Lituanica“. Atlanto vandenynas buvo įveiktas nuo žemyninės Europos iki žemyninės Šiaurės Amerikos dalies, o ties Majamio krantais pergalingai pasiektas. Svarbiausia Aurimo taisyklė – niekada nesustoti irkluoti!

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos atstovams tai jau ne pirmas susitikimas su keliautoju Aurimu Valujavičiumi. Fizinio ugdymo mokytojos šių mokslo metų pradžioje dalyvavo susitikime su Aurimu Pilaitės gimnazijoje. Renginio metu žinomas vyras atminčiai užrašė: „Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas!"

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, kuri minima vasario 16-tąją, Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos aštuntokai taip pat stebės dokumentinį filmą ,,Irklais per Atlantą" ir susipažins su Aurimo Valujavičiaus žygdarbiu, garsinančiu Lietuvą pasaulyje. 

,,Gyvenime, kaip ir Atlante, būna visokių dienų. Svarbu, nesustoti ir irkluoti toliau."

 

Autorius:
V.Junevičienė, R. Maslauskienė

Nuotraukos:
Autorių, 7pp kl. mokinių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos