Lietuvių kalbos savaitė prasideda kino teatre

  • Paskelbta: 2024-01-17
  • Kategorija: Renginiai

Kaip jau tapo įprasta, nauji metai Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje prasideda Lietuvių kalbos savaitės renginiais.

Sausio 15 dieną progimnazijos šeštokai lankėsi kino centre „Skalvija“ ir žiūrėjo projekto „Mokausi iš kino“ pristatytą animacinį filmą, sukurtą pagal Anos Frank "Dienoraštį", „Kur dingo Ana Frank“ apie Anos išgalvotos draugės Kitės kelionę per šių dienų Amsterdamą. Štai keli mokinių atsiliepimai.

„Filmas buvo įdomus, gan neįprastas, nes juk tikrovėje iš paprasto dienoraščio negali išlįsti mergaitė, juo labiau, išgalvota. Kad ir animacinis, iš filmo daugiau sužinojau apie holokaustą“, - rašo 6pr klasės mokinė.

„Filmas visai patiko. Parodė, kaip greitai pasikeitė žydų situacija Antrojo pasaulinio karo metais. Filmo pabaiga graži ir pamokanti“, - dalinasi įspūdžiais jos bendraklasis.

„Man labai patiko šis filmas. Daug pamokė ir parodė, kokioje baimėje gyveno žmonės. Ypač patiko filmo animacija. Sužinojau, kokioje baimėje gyveno žydai, kad jie negalėjo garsiai kalbėti, juoktis, neturėjo daug maisto. Manau, mes turėtume suprasti, kaip dabar gerai gyvename, galime daryti ką panorėję“, - samprotauja kitas 6pr klasės mokinys.

"Man labai patiko filmas. Sužinojau daug naujų dalykų, pamačiau, kaip žydai turėdavo gyventi. Supratau, kad panašūs dalykai pabėgėliams vyksta iki šiol. Ir kad yra gerų žmonių, kurie jiems padeda. Rekomenduoju šį filmą tiems, kurie domisi žydų istorija", - leidžiasi į apmąstymus 6pp klasės mokinė.

"Filmas labai patiko. Jame pasakojama, kaip žydai bandė išgyventi. Žiūrėdamas filmą supratau, kaip dabar mes visi gerai gyvename", - dėsto 6pp klasės mokinys. 

"Man labai patiko filmas. Jis yra gražus ir pamokantis. Ko gali pasimokyti? Visų pirma to, kad jeigu gali padėti kitam žmogui, privalai tą padaryti. Tai suteikia laimės kitam žmogui, o tau gerumas visada sugrįžta", - tvirtina  6pp klasės mokinė.

Autorius:
Milda Steckienė, Renata Maslauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos