Sausio 13-oji - Laisvės gynėjų diena

  • Paskelbta: 2024-01-12
  • Kategorija: Renginiai

Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 7 p, 8 pp klasių mokiniai 2024 metų gruodžio 12 dieną pirmosios pamokos metu sporto salėje uždegė žvakeles, įsiliedami į Lietuvoje vykstančią atminimo akciją ,,Žvakė lange", skirtą Sausio 13-ajai - Laisvės gynėjų dienai.

7 p, 8 pp klasės mokiniai taip pat dalyvavo 2024 metų pilietiškumo iniciatyvoje ,,Pergalės šviesa". Mokiniai iš fizinio ugdymo mokytojų  pasakojimų prisiminė 1991 metų Sausio 13-ąją, kurios metu dėl Lietuvos laisvės žuvo 14 Lietuvos taikių žmonių. Tada Lietuva laisvę iškovojo ir savo širdimis be tankų ir automatų, susiklosčius gana palankiai situacijai. 

Prisimintas Baltijos kelias -  susikibusių žmonių grandinė, 1989 m. rugpjūčio 23 d., jungusia Baltijos šalių sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną. Baltijos šalims pavyko išsivaduoti iš sovietų pančių ir tapti nepriklausomomis valstybėmis. 

Mokinių atsiliepimai: ,,Didžiuojamės, kad esame laisvi",  ,,Mums laisvę iškovojo mūsų seneliai ir tėvai", ,,Labai svarbus - Baltijos kelias", ,,Ukrainai nepasisekė taip kaip mums, jie vis dar kovoja dėl savo šalies laisvės".

Fizinio ugdymo mokytojų kolektyvas

  

 

Autorius:
Fizinio ugdymo mokytojai

Nuotraukos:
Autorių

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos