Svečiuose žurnalistas Kristupas Naraškevičius

  • Paskelbta: 2024-01-29
  • Kategorija: Renginiai

Susitikimas su žurnalistu ir LRT televizijos laidos ,,Labas rytas, Lietuva" vedėju Kristupu Naraškevičiumi

2024 metų sausio 29 dieną vyko susitikimų su buvusiais mokiniais ciklo, skirto Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos 25 - čiui ,,Be Martyno Mažvydo progimnazijos nebūčiau tuo kuo esu” antrasis susitikimas. Svečiuose lankėsi buvęs mūsų mokinys Kristupas Naraškevičius. Susitikime su aštuntokais  žurnalistas ir LRT televizijos laidos ,,Labas rytas, Lietuva”  vedėjas pasakojo apie nuotykius patirtus mokantis šioje mokykloje, apie savo pasirinkimus ir kelią iki  LRT laidų vedėjo profesijos. Savo kalba Kristupas įkvėpė ir motyvavo aštuntokus siekti savo tikslų. Susitikimas praėjo labai šiltai ir jaukiai.

„Šiandien į mūsų mokyklą atvyko LRT televizijos laidų vedėjas ir žurnalistas Kristupas. Jis mums papasakojo kaip jam sekėsi mūsų mokykloje ir kokie jo pasiekimai dabar. Iš tiesų buvo įdomu klausytis. Pamatėme daug nuotraukų iš to meto, kai Kristupas mokėsi mūsų mokykloje,“ -  teigė Vakarė.

„Tai buvo labai svarbi ir įdomi pamoka. Labai smagu žinoti, kad šioje mokykloje kadaise mokėsi tikrai daug gyvenime pasiekęs jaunas žmogus. Buvo smagu matyti daug linksmų Kristupo vaikystės nuotraukų, išgirsti ir stebėti kaip keitėsi jis ir jo požiūris. Kaip mokinei, kuriai rūpi jos ateitis, mane Kristupo kalba labai įkvėpė, motyvavo ir, svarbiausia,  nuramino,“ - rašo Jorūnė.

„Iš jo pasakojimo supratau, kad laikas greitai bėga ir reikia džiaugtis akimirkomis, kurias praleidžiame mokykloje, nes jos prabėgs labai greitai.“

„Kristupas visus paskatino džiaugtis gyvenimu mokykloje, nes šie prisiminimai lydi visą gyvenimą,“ - sakė Luka.

„Mane nuramino žodžiai, kad nereikia savęs plakti už kiekvieną nesėkmę. Tai nėra lengva padaryti, tačiau aš tikiu, kad ši mintis įkvėpė ne vieną mokinį. Gera išgirsti tokius žodžius iš vyresnio žmogaus, kuris supranta jaunimą ir ne taip jau senai pats buvo mokinys,“ - teigė Saulė.

„Man labai patiko nuotraukos. Galėjau pamatyti kaip seniau atrodė mūsų mokykla. Taip pat buvo smagu išgirsti istorijų iš buvusio šios mokyklos mokinio gyvenimo patirčių,“ - rašo Liepa.

„Kristupas atsakė į visus vaikų užduotus klausimus. Pasirodo per tuos metus mokykloje pasikeitė daug mokytojų, mūsų matematikos mokytoja buvo jo auklėtoja. Reikėtų daugiau tokių susitikimų,“ - mano Evija.

„Aš manau, kad tokios veiklos, kaip susitikimas - pokalbis labai prisideda prie įprastos dienos paįvairinimo ir atsipalaidavimo mokykloje,“ - dalinosi įspūdžiais Justas.

Autorius:
Jurgita Stonienė

Nuotraukos:
Jurgitos Stonienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos