5-8 klasių mokinių stovykla ,,Vasaros eksperimentai“ 2022

  • Paskelbė : Karolis
  • Paskelbta: 2022-07-01
  • Kategorija: Renginiai

Bendra lietuvių ir ukrainiečių stovykla

Rugpjūčio 22 – 31 d. Martyno Mažvydo progimnazijoje vyks 5 – 8 klasių mokinių stovykla ,,Vasaros eksperimentai“, be bendradarbiaujančių mokyklų, šiais metais stovyklaus ir ukrainiečių mokiniai.

Stovyklos tikslas padėti Lietuvos ir Ukrainos mokiniams ugdyti socialines emocines kompetencijas, sustiprinti mokinių tarpkultūrinį Lietuvos ir Ukrainos pažinimą, suteikti kuo daugiau žinių, ugdyti jaunimo pilietiškumą,  sudaryti galimybes kūrybiškumo ugdymui ir gebėjimų atsiskleidimui.

Stovykla stovyklautojams nemokama ir yra finansuojama LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Martyno Mažvydo progimnazijos lėšomis, savanorių pagalba, pedagogų, kitų specialistų ir gyventojų geranoriškumu.

Tarpkultūrinis Lietuvos ir Ukrainos pažinimas bus ugdomas pasitelkus istorijos mokytojus, numatytos edukacijos Trakuose, Užutrakyje, Kernavėje, Vilniuje, atskleidžiant Lietuvos istorijos raidą, bei susipažįstant su Ukrainos istorijos raida.

Socialinių – emocinių kompetencijų edukacijas organizuos psichologai, pedagogai ir kiti darbuotojai – numatytos psichoemocinės edukacijos, gyvūnų terapijos stovyklautojams.

Pilietiškumo ugdymo puoselėjime suplanuoti susitikimai su policininkais, ugniagesiais, jaunaisiais kariais, lakūnais, pasitelkus pačius geriausius pavyzdžius.

Kūrybiškumui ugdyti bus organizuojamas tapybos pleneras, keramikos dirbtuvės ,,Lietuva ir Ukraina“, Lietuvos, Ukrainos šokio ir muzikos diena su menų mokytojais.

Fizinio aktyvumo skatinime numatytos vandens sporto, lėkščiasvydžio, žirgų sporto, badmintono praktinės edukacijos.

Mobilūs telefonai pasiteirauti:

  • +370 685 05196 – lietuviams,    
  • +370 609 58029 – ukrainiečiams.
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos