Martyno Mažvydo progimnazijoje – popietinė mokykla ukrainiečių vaikams

  • Paskelbė : Karolis
  • Paskelbta: 2022-05-26
  • Kategorija: Renginiai

Martyno Mažvydo progimnazija svetingai atvėrė savo duris ukrainiečių vaikams. Kiekvieną darbo dieną nuo penkioliktos valandos šiems vaikams prasideda popietinės pamokos. Vaikai mokosi lietuvių, anglų, ukrainiečių kalbų, matematikos, dailės ir kitų mokomųjų dalykų.

Mokykloje dirbanti anglų kalbos mokytoja Rymma džiaugiasi, kad Martyno Mažvydo progimnazijoje yra ukraitietiškos klasės, kuriose mokosi septynerių – penkiolikos metų vaikai iš įvairių Ukrainos vietovių.

,,Smagu, kai pro savo langą galiu matyti besišypsančius ukrainiečių moterų, atvedusių savo vaikus į mokyklą, veidus. Šios moterys sėdi mokyklos kieme, sūpuoja savo mažylius vežimėliuose, šnekasi, dalinasi vargais ir džiaugsmais. Mokykla tampa nuo karo pabėgusių ukrainiečių traukos centru, susitikimų vieta“,- sako mokyklos direktorė Eglė Laumelienė

,,Man patinka mokytis šioje mokykloje, ji didelė ir šviesi, geri ir jautrūs mokytojai“,- teigia keturiolikmetė Marija iš Kijevo.

,,Susipažinau ir susidraugavau su vaikais iš įvairių Ukrainos vietų, buvome ekskursijoje po Vilnių, tai labai gražus miestas“,- sako trylikametis Danil iš Zaporižios.

,,Čia gerai, bet vis vien labai ilgiuosi namų“,- prisipažįsta vienuolikmetė Katia iš Charkivo.

Visiems šiems vaikams, jų artimiesiems, visiems Ukrainos žmonėms norisi palinkėti stiprybės ir sveikatos, taikos ir ramybės jų gimtojoje žemėje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos