Skautų ir sporto diena stovykloje ,,Tai daugiau nei sportas“ 2021

  • Paskelbė : Karolis
  • Paskelbta: 2021-08-29
  • Kategorija: Renginiai

M. Mažvydo progimnazijos vasaros stovyklai ,,Tai daugiau nei sportas“ įsibėgėjus, rugpjūčio 24 dieną  mokiniai labai aktyviai parleido drauge su skautėmis ir fizinio ugdymo mokytojais.

Į progimnazijos vidinį kiemą atvyko skautės Gabrielė, Kristina. Patyrusi skautė sesė Gabrielė iš Vilniaus vingio tunto papasakojo apie skautus, skautiškus žygius ir stovyklas. Paaiškino, ką reiškia skirtingos skautų kaklaraiščių spalvos ir ženkliukai. Skautės kalbėjo apie skautų principus Dievui, artimui ir Tėvynei. Jos pasakojo apie gerus darbus ir skatino vaikus kasdien atlikti nors po vieną gerą darbelį. Žaidė gaudynes, mokė rišti draugystės mazgą ir su bendra smagia skanduote atsisveikino.

Turistinio žygio metu su fizinio ugdymo mokytojomis Gina ir Vilma stovyklautojai apsilankė prie Pilaitės vandens malūno, senovinių padargų ekspozicijos po atviru dangumi, grožėjosi Sudervėlės upeliu ir Pilaitės miškeliu, kur atrado skulptūrą, sportavo treniruoklių zonoje ir lauko žaidimų aikštelėje, apsilankė skvere, prie Laisvės gynėjo Antano Sakalausko memorialinės lentos ir ąžuolinio koplytstulpio. Žygeiviai finišavo prie Martyno Mažvydo skulptūros.

Sporto šventės metu su fizinio ugdymo mokytojais Mindaugu ir Povilu stovyklautojai išbandė kamuoliuko metimo į taikinius, virvės traukimo rungtis, atliko koordinacijos ugdymo užduotis su lauko teniso raketėmis, žaidė įvairius judriuosius, sportinius žaidimus ir išklausė, kaip galima susieti savo gyvenimą ir specialybę su sportu, nebūnant aukšto meistriškumo sportininkais. Stovyklautojai apdovanoti diplomais ir rankų darbo medaliais.

Fizinio ugdymo mokytojų metodinė grupė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos