2021 m. stovyklos ,,Vasaros eksperimentai“ finišas

  • Paskelbė : Karolis
  • Paskelbta: 2021-08-25
  • Kategorija: Renginiai

Rugpjūčio 16 – 23 d. Martyno Mažvydo progimnazijoje  vyko 1-oji bendradarbiaujančių mokyklų 5 – 8 kl. mokinių stovykla ,,Vasaros eksperimentai“. Stovykloje dalyvavo M. Mažvydo progimnazijos, ,,Ąžuolyno“ progimnazijos ir Buivydiškių pagrindinės mokyklos mokiniai.

Stovyklos metu mokiniai stiprino žinias, gebėjimus ir įgūdžius matematikos, lietuvių kalbos ugdymo srityse, socialinių – emocinių kompetencijų ugdyme, fizinio aktyvumo veiklose, siekiant sumažinti mokymosi praradimus, patirtus dėl nuotolinio mokymosi ir Covid-19 situacijos. Mokymosi edukacijos vyko netradicinėse aplinkose, Pilaitės vaizdingose ir istorinėse vietovėse ir M. Mažvydo progimnazijos teritorijoje.

Stovyklautojai dalyvavo edukacijose ,,Mastelis. Pilaitės topografinio žemėlapio nagrinėjimas“, ,,Pagrindinės geometrinės figūros aplink mus ir mozaikos kūrimas“, ,,Atostogų aritmetika“, statistiniame tyrime ,,Vasaros pramogos“; ,,Kalbos dalys žaismingai“, ,,Pilaitės piliakalnio legenda  – skaitymo strategijų taikymo estafetė“, ,,Aš – gidas“, pro rakto skylutę ,, Aš – žurnalistas“, ,,Reportažas iš įvykio vietos“, ,,Lietuvių liaudies pasakų terapija“, ,,Pagauk kampą – pasakų interpretacija ir vaidyba“, ,,Kalbos ABC. Kamuolys. Karšti klausimai“; ,,Muzikinis portretas“, ,,Draugo muzikinių interesų pristatymas“, ,,Tylos muzika“ – choreografinių improvizacijų eksperimentai“, ,,Atpažink emociją“, ,,Emocijų dėlionė“.  Mokiniai dalyvavo žygiuose, vandens sporto edukacijoje su VSSK ,,Skriejantieji bangomis“ prie Gilužio ežero, sportinėse veiklose prie Salotės ežero.

Stovyklos mokytojos atsisveikindamos su stovyklautojais priminė ir linkėjo: ,, Vasaros pramogos su matematika – misija įmanoma!“, ,,Tikiu, kad kiekvienas sugebate atlikti žygdarbį, bet tikras žygdarbis – kiekvieną dieną jausti atsakomybę“, ,,Linkiu išsaugoti draugystę ir bendrystę, kurią atradote stovykloje! Dalinkitės šypsena“, gerais darbais ir mintimis!!!“, ,,Kontroliuokite savo jausmus: saugokite savo teigiamus ir atsikratykite neigiamų. Tirkite emocinę aplinką ir, kiek įmanoma, gerinkite ją. Telydi jus tik gerosios ir šviesiosios emocijos. Šypsokitės pasauliui ir pasaulis šypsosis jums!“, ,,Tik neišduokite savo svajonių! Jos – gyvosios versmės.“

Stovyklos mokytojos Irina, Diana, Renata, Svetlana, Vilma drauge su Martyno Mažvydo progimnazijos administracija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos